1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yapı Kredi kömürü finanse etmeyecek

Yapı Kredi kömürü finanse etmeyecek

Yapı Kredi, yeni kömür yakıtlı termik santrallerini ve kömür madenciliğini finanse etmeyecek.

Yapı Kredi kömürü finanse etmeyecek

Enerji Günlüğü - Yapı Kredi, yeni kömür yakıtlı termik santrallerini ve kömür madenciliğini finanse etmeyecek.

Türkiye'nin ilk özel bankası olan Yapı Kredi, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında güncellediği yeni politikalarıyla kömür yakıtlı termik santralleri ve kömür madenciliği yapan yeni projeleri finanse etmeyeceğini beyan etti. Sürdürülebilirlik çerçevesinde çalışmalara imza atan banka, yeşil proje ve yatırımlara finansal destek sunarak yeşil ekonomiye geçişi desteklemeyi sürdürecek. 

“PORTFÖYÜMÜZÜN %43’Ü YENİLENEBİLİR”

Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, ekonomik sürdürülebilirliği, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlikle bir bütün olarak ele aldıklarını belirterek, “Çevresel etkileri nedeniyle dünyada gün geçtikçe kömür madenciliği ve kömüre dayalı enerji üretimi finanse etmeme taahhütleri artıyor. Biz de paydaşlarımızla birlikte ortak değer yaratma vizyonumuz doğrultusunda sürdürülebilir bir gelecek için yeni kömür yakıtlı termik santralleri ve kömür madenciliğini finanse etmeyeceğimizi taahhüt ediyoruz” dedi. 

Bu sayede düşük karbon ekonomisi hedefine uygun olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının büyümesini finanse etmeyi amaçladıklarını ifade eden Erün, “2020 yılı sonu itibariyle yenilenebilir enerji finansman hacmimiz 2.4 milyar dolar seviyesine ulaştı ve portföyümüzün yüzde 43'ünü yenilenebilir enerji projeleri oluşturdu. Finansman sağladığımız projelerle 4 milyon ton üzerinde Co2 salımının önüne geçtik" açıklamasında bulundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler