1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yapı Kredi’den emisyonları azaltma taahhüdü

Yapı Kredi’den emisyonları azaltma taahhüdü

Yapı Kredi, Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (Science Based Target Initiative) emisyonlarını azaltma taahhütü verdi. 

Yapı Kredi’den emisyonları azaltma taahhüdü

Enerji Günlüğü - Yapı Kredi, Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (Science Based Target Initiative) emisyonlarını azaltma taahhütü verdi. 

Yapı Kredi Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (Science Based Target Initiative) “1.5°C Yönelik İş Hedefleri” (Business Ambition for 1.5°C) taahhüdü veren Türkiye’deki ilk kurum oldu. Yapı Kredi’nin belirleyeceği emisyon azaltım hedefleri, uluslararası bir girişim olan Bilim Temelli Hedefler Girişimi tarafından doğrulandıktan sonra, kamuya açık bir şekilde duyurulacak. Böylece iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol alacak olan banka, küresel ısınma artışını 2°C’nin, ideal olarak ise 1,5°C’nin altında sınırlayan Paris Antlaşması’nın hedefleri doğrultusunda çevreye katkıda bulunacak.

“MÜŞTERİLERİN ETKİLERİNİ DE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün yaptığı değerlendirmede, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamındaki çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini belirterek, sadece Yapı Kredi’nin operasyonel faaliyetlerinden kaynaklanan çevresel ve sosyal etkileri yönetmekle kalmayıp, kredilendirme faaliyetleri aracılığıyla müşterilerinin yarattığı etkileri de ölçmek ve dönüşümlerini sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. 

Bilim Temelli Hedefler Girişimi, Karbon Saydamlık Projesi (CDP), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC), Dünya Doğal Kaynaklar Enstitüsü (WRI) ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından başlatılan ortak bir girişim.  Bu girişim, şirketlerin küresel ısınma artışını 2°C’nin altında sınırlayan Paris Antlaşması’nın hedeflerini karşılamak ve ısınmayı 1.5°C ile sınırlandırmak üzere bilim temelli emisyon azaltım hedefleri belirlemelerini, iklim değişikliği ile mücadelede aktif rol almalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler