1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Yapılcan Enerji Aksaray’daki biyogaz tesisinin kapasitesini arttırıyor

Yapılcan Enerji Aksaray’daki biyogaz tesisinin kapasitesini arttırıyor

Yapılcan Enerji, Aksaray’da büyükbaş hayvan dışkısı ve pancar yaprağı işleyerek elektrik üreteceği 1.2 MW’lık biyogaz santralinin kapasitesini 1,467 MW’e çıkaracak.

Yapılcan Enerji Aksaray’daki biyogaz tesisinin kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Yapılcan Enerji, Aksaray’da büyükbaş hayvan dışkısı ve pancar yaprağı işleyerek elektrik üreteceği 1.2 MW’lık biyogaz santralinin kapasitesini 1,467 MW’e çıkaracak.

5 milyon lirayı aşan değerdeki proje kapsamında, organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanan Gübre İşleme, Biyogaz Üretimi ve Kojenerasyon Tesisi’ne ek ünitelerin eklenmesi ve kapasitenin 1467 kWh'e yükseltilmesi planlanıyor. 

Biyogaz tesisinde öncelikli olarak bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıkları ve tarımsal atıkların nihai bertarafı sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve sıcak su üretimi için kullanılacak. Kojenerasyon sistemi toplam 1,467 MWe kapasiteli iki adet gaz motorundan oluşuyor. Tesiste günlük organik debisi 95 ton/gün olarak planlanıyor.

Toplam 1,467 MWe kapasite için 80 ton/gün atık tesise girdi olarak sağlanacak. Bu miktarın 30 tonu büyükbaş hayvan dışkısı, 5 tonu tavuk dışkısı, 45 tonu tarımsal bitkisel atılar ve diğer atıklardan oluşacak. 15 ton sıvı fermente ürün de geri devir olarak sisteme giriş yapacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler