1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yaptırımlar İran`ı doğalgaz ihracatına mı yöneltiyor?

Yaptırımlar İran`ı doğalgaz ihracatına mı yöneltiyor?

Enerji Günlüğü - İran Eski Petrol Bakanı Gholamhossein Nozari, yeni İran yönetiminin bölgesel ve uluslararası ilişkilerde doğalgaz ihracatına odaklanması...

Yaptırımlar İran`ı doğalgaz ihracatına mı yöneltiyor?

Enerji Günlüğü - İran Eski Petrol Bakanı Gholamhossein Nozari, yeni İran yönetiminin bölgesel ve uluslararası ilişkilerde doğalgaz ihracatına odaklanması gerektiğini söyledi.

Eski Petrol Bakanı Nozari'nin açıklamalarına göre, İran'ın komşu ülkelere ve hatta Avrupa'ya doğalgaz ihracatı yapmak için ciddi planlar oluşturmaya başlaması gerekiyor. Nitekim Nozari, “İran'a uygulanan uluslararası yaptırımlar göz önüne alındığında, öncelik gaz sektörünün geliştirilmesine verilmelidir” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan İran'ın bir önceki petrol bakanı Rostam Qasemi ise geçen hafta, İran'ın yıllık doğalgaz ihracatı gelirinin önümüzdeki yıllarda 25 milyar dolarlara çıkacağını söylemişti. Qasemi açıklamasında, “Şu anda İran'ın doğalgaz ihracatı için Pakistan ve Irak ile planları sonlanmak üzere. Yaptırımlara rağmen son iki yılda Güney Pars gaz alanına 20 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı” dedi.

İranlı petrol yetkilisi Javad Owji'de, İran takvim yılı sonuna kadar gaz gelirlerinin 8 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler