1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yaşar Arslan: Doğalgaz abone sayaçları 5-7 yılda bir kalibre edilmeli

Yaşar Arslan: Doğalgaz abone sayaçları 5-7 yılda bir kalibre edilmeli

Yaşar Arslan: Doğalgaz sayaçlarının kalibrasyon süreleri abone gruplarında da sıklaştırılmalıdır.

Yaşar Arslan: Doğalgaz abone sayaçları 5-7 yılda bir kalibre edilmeli

Enerji Günlüğü - GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, şehir girişlerindeki sayaçların periyodik kalibrasyon süresinin 10 yıldan 5 yıla düştüğünü; abone sayaçlarında da benzer bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, dağıtım şirketlerinin Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’den (BOTAŞ) gaz almaya başladıkları noktalarda bulunan doğalgaz sayaçlarının periyodik kalibrasyona tabi tutulması gereken sürenin 10 yıldan 5 yıla düşürüldüğünü hatırlatarak, abone gruplarının sayaçlarında da benzer bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 

Kalibrasyon süreleri abone gruplarında da değiştirilirse, sayaç değişim bedelinin dağıtım şirketleri tarafından karşılanacağını bildiren Arslan, “Kullanıcılara bir külfet çıkmamasını sağlayacağız. Türkiye’de sektör son yıllarda hızla büyüdü. Doğalgaz hizmetinde gerçekleştirdiği atılımla, artık önde gelen ülkeler arasında sayılıyor. Dolayısıyla teknik düzenlemeler, güvenlik tedbirleri, hizmet kalitesi, bu kalitenin sürdürülebilirliği en üst düzeyde olmalı. Düzenli kalibrasyon muayenesi bu açıdan çok önemli. Kalibrasyon süresinin sıklaşması standartlarımızın iyileşmesi demek. Dağıtım şirketleri bu konuda üzerlerine düşeni elbette yerine getirecektir” diye konuştu. 

Yaşar Arslan, tüketim miktarı doğrultusunda; abone sayaçlarının periyodik kalibrasyon sürelerinin de 5 yıl ile 7 yıl arasına indirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ve “Şebekedeki diğer sayaçların da daha sık kalibrasyona tabi tutulması gerekir. Dağıtım şirketlerimiz bu konuda sorumluluk almaya hazırdır” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler