1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yatağan ihalesi rekabet onayında

Yatağan ihalesi rekabet onayında

Enerji Günlüğü - Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren firmalar, Rekabet Kurumu ve EPDK onayına sunuldu.Özelleştirme...

Yatağan ihalesi rekabet onayında

Enerji Günlüğü - Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren firmalar, Rekabet Kurumu ve EPDK onayına sunuldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Yatağan Termik Santralı, Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınırlar, Yatağan Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar, GELİ'nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve GELİ tarafından kullanılan taşınmazların varlık satışı yöntemiyle, ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının ise işletme hakkının verilmesi yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklif Elsan Elektrik'ten gelmişti.

Bereket Grubu'nun şirketi Elsan Elektrik'in kazandığı Yatağan TErmik Santrali özelleştirme ihalesi sonrası, İhale Komisyonu tarafından hazırlanan değerlendirme raporu, Başkanlık tarafından onaylandı ve Rekabet Kurumu ile EPDK'ya gönderildi. İhale dosyaları Rekabet Kurumu ve EPDK onaylarının alınmasının ardından Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) onayına sunulacak.

ÖYK onayının alınmasıyla ilk etapta en yüksek teklifi sunan Elsan Elektrik AŞ sözleşme imzalamaya davet edilecek. Elan'ın yükümmülüklerini yerine getirmemesi halinde ikinci en yüksek teklif sahibi Alsim Alarko sözleşme imzalamaya davet edilecek.

Yatağan Termik Santrali ihalesinin açık arttırma turlarına Konya Şeker, Alsim Alarko ve Elsan Elektrik katılmışlardı. Açık arttırmanın ilk turunda Konya Şeker, beşinci turda 1 milyar 91 milyon ABD dolarına ulaşıldığında Alsim Alarko çekildiğini açıklamıştı. Böylece Yatağan Termik Santralı’nın özelleştirme ihalesi 1 milyar 91 milyon dolarla Elsan Elektrik'te kalmıştı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler