1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yatağan Santrali’nde patlama, üretim askıda

Yatağan Santrali’nde patlama, üretim askıda

Enerji Günlüğü - Muğla’daki Yatağan Termik Santrali’nde yaşanan bir trafo patlaması nedeniyle santralde iki gün elektrik üretilemeyecek. Bereket...

Yatağan Santrali’nde patlama, üretim askıda

Enerji Günlüğü - Muğla’daki Yatağan Termik Santrali’nde yaşanan bir trafo patlaması nedeniyle santralde iki gün elektrik üretilemeyecek. 

Bereket Enerji firmasına ait Yatağan Termik Santrali’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Santral içi besleme trafolarından birinde meydana gelen patlama yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Yatağan ilçe merkezinden de duyuldu. 

KONTROL ALTINA ALINDI

Patlamanın ardından çıkan yangın, santralin itfaiye ekipleriyle ile Yatağan İtfaiye Grup Amirliği ve Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen Murat Sarı (34), Mehmet Birdal (28), Ali Kapmaz (44) ve Nayim Aktaş (54) adlı santral çalışanları hastaneye sevk edildi. 

SANTRAL İKİ GÜN DEVRE DIŞI 

Yatağan Santrali’ndeki patlama sonrasında ilçenin büyük bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık iki saatlik kesintinin ardından ilçeye tekrar elektrik verildi. Yatağan Termik Santrali, patlama sonucu çıkan ve kontrol altına alınan yangın sonrasında güvenlik amacıyla devre dışı bırakıldı. Yatağan Santrali’nin iki gün sonra yeniden üretime germesi bekleniyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler