1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yatırımlarda enerji desteği kısmi faaliyetle başlayacak

Yatırımlarda enerji desteği kısmi faaliyetle başlayacak

Yatırım projelerine verilen enerji desteği, kısmen işletmeye geçilmesi veya tamamlama vizesiyle beraber başlayacak. 

Yatırımlarda enerji desteği kısmi faaliyetle başlayacak

Enerji Günlüğü - Yatırım projelerine verilen enerji desteği, kısmen işletmeye geçilmesi veya tamamlama vizesiyle beraber başlayacak. 

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Tebliğ’e göre enerji desteği, kısmen işletmeye geçildiğinin tespit edildiği veya tamamlama vizesinin yapıldığı ayı takip eden aydan itibaren, kararda belirlenen oran ve süre aşılmamak kaydıyla, azami destek tutarına ulaşıncaya kadar uygulanacak.

BAKANLIK EKSPERLERİ YERİNDE TESPİT EDECEK

Enerji desteğinden yararlanabilmek için, kısmen işletmeye geçildiğinin Bakanlıkça görevlendirilen en az iki eksper tarafından yerinde tespit edilmesi; uzman raporunun onaylanması ve yatırım harcamalarına ilişkin yeminli mali müşavir raporunun Bakanlığa ibrazı gerekecek.

Enerji desteği uygulaması, kısmen işletmeye geçildiğinin tespit edildiği veya tamamlama vizesinin yapıldığı ayı takip eden ayda düzenlenen faturanın ilk okuma tarihinden itibaren başlayacak.

PERSONEL VE PRİM DESTEĞİ HER ZAMAN UYGULANABİLECEK

Tebliğ’deki değişiklik, nitelikli personel desteğinin yatırım veya işletme döneminde uygulanacağı hükmünü de yürürlükten kaldırdı. Buna göre nitelikli personel desteği, yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırım ile istihdam edilen nitelikli personel dikkate alınarak uygulanacak. Sigorta primi işveren hissesi desteğinin de yatırım döneminde uygulanacağı hükmü kaldırıldı. Dolayısıyla bu destek işletmeye geçildikten sonra da verilmeye devam edebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler