1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yavuz: Antalya Teknokent TR’nin teknoloji üssü olacak

Yavuz: Antalya Teknokent TR’nin teknoloji üssü olacak

Enerji Günlüğü - Antalya Teknokent, önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye’nin teknoloji üssü olmayı hedefliyor.Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme...

Yavuz: Antalya Teknokent TR’nin teknoloji üssü olacak

Enerji Günlüğü - Antalya Teknokent, önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye’nin teknoloji üssü olmayı hedefliyor.

Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme Bölgesi çatısı altında 1 Ocak 2005’te faaliyete geçen Antalya Teknokent, Ar -Ge odaklı hizmet veren, ileri teknoloji üreten ve bu teknolojiyi önce kendi kullanan inovatif şirketleri bünyesinde barındırıyor. Akdeniz Üniversitesi içindeki Antalya Teknokent, silikon vadisine benzer yapıda yeni bir ekosistem oluşturuyor.

Bilişim ve nanoteknoloji alanlarında yürütülen faaliyetlerle diğer teknokentler arasında öne çıkan Antalya Teknokent, 5 yıl içerisinde Türkiye’nin teknoloji üssü olmayı hedefliyor. Antalya Teknokent Müdürü İbrahim Yavuz Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, 4 bin 255 metrekare kapalı alanda, 108 şirketin adeta bir bilim merkezi vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Teknokent’teki firmaların yüzde 40’ının bilişim sektöründe faaliyet gösterdiğini anlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Buradaki firmaların yüzde 40’ı bilişim sektöründedir. Nanoteknoloji ve bilişim konularında yapılan çalışmalarda Türkiye’de öncüyüz. Firmalara sunduğumuz 3 bin metrekarelik alanda Ar- Ge merkezlerini kurma imkanı sağlıyoruz. Önümüzdeki beş yıl bu yapılanmanın tamamlanmasıyla Antalya&Apos olarak tanımlanan tam bir teknoloji üssü kurma hedefimize ulaşmış olacağız.”

600’DEN FAZLA PERSONEL

Antalya Teknokent’te, tarım, yazılım, bilişim, elektrik-elektronik, kimya, gıda ve inşaat sektörlerinden firmalar faaliyet gösteriyor. İnovasyon ekosisteminde bulunmanın avantajına sahip bu firmalar 368’i Ar-Ge personeli olmak üzere toplam 605 kişi çalıştırıyor. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler