1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yavuz: Petkim yatırım hamlemizi tamamladık

Yavuz: Petkim yatırım hamlemizi tamamladık

Enerji Günlüğü – SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, toplam 200 milyon dolar tutarındaki Petkim yatırım hamlesini tamamladıklarını...

Yavuz: Petkim yatırım hamlemizi tamamladık

Enerji Günlüğü – SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, toplam 200 milyon dolar tutarındaki Petkim yatırım hamlesini tamamladıklarını söyledi.

SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, kişisel facebook hesabından yaptığı açıklamada, PETKİM’deki kapasite artırımı ve verimlilik artırıcı yatırım hamlesini PETKİM Etilen fabrikası’nı devreye alarak tamamladıklarını söyledi.

Yavuz, “ PETKİM’deki kapasite artırımı ve verimlilik artırıcı yatırım hamlesini, dün gece 03.00’da fabrikayı devreye alarak tamamladık. Türkiye’nin ileri teknoloji noktası olan PETKİM Etilen fabrikamızı gece gündüz çalışarak devreye alan çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 2010 yılında başlayan süreç böylece tamamlanmış oldu.” ifadelerini kullandı.

120 milyon dolar fiili harcama ve 110 günlük bir üretim duruşu maliyeti ile birlikte yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Yavuz, bu yatırım sayesinde toplam kapasitelerini %13 artırırken, enerji ve hammadde birim tüketimlerini azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

Yatırım süreci hakkında değerlendirmeler yapan Yavuz, “110 gün devam eden yatırım duruşu esnasında, 5200 adet ekipmanın bakımı yapıldı. Bu sisteme 45 adet yeni ana ekipman ilave edildi, 44 ana ekipmanda ise modifikasyon yapıldı. 293.196 adam/saat işgücü harcandı ve çok şükür hiçbir kaza yaşanmadı. Evrensel standartlarda iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarını sıkı sıkıya uygulayan arkadaşlarımı özellikle tebrik ediyorum.” dedi.

TESİS VE AR-GE MERKEZİ 20 KASIM’DA AÇILACAK

Yavuz, bu yatırım ile birlikte, PETKİM’in yıllık kapasitesinin 3.2 milyon tondan, 3.6 milyon tona yükseldiğini belirterek, “Yeni tesislerimizi ve Ar-Ge merkezimizin açılışını 20 Kasım günü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’ın teşrifleri ile açacağız. Böylece, SOCAR olarak PETKİM’i satın aldığımız 2008 yılından bu yana, 600 milyon dolara yakın yatırım harcaması gerçekleştirmiş olduk. PETKİM Yarımadası'nda yapmakta olduğumuz; rafineri, liman, enerji yatırımlarımızın toplam tutarı ise 10 milyar dolar.” dedi.

İTHALAT LOBİSİNE NANİK YAPMANIN KEYFİ BAŞKA

İthalat lobisi ülkemizi üreten değil tüketen bir ekonomi olması için çalıştığını söyleyen Yavuz, “Biz ise vicdansız ithalat lobisine inat; üretmeye, çile çekmeye, yük taşımaya, istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Üretmenin, ülkemize hizmet etmenin verdiği büyük keyfi, çalışma arkadaşlarım ile birlikte coşku ile yaşıyoruz. Ülkemizde ara malı üretimini yok etmek için hiç durmadan çalışan ithalat lobisine nanik yapmanın keyfi bir başka… Kocaeli Yarımca Tesisleri'mizi 2001 yılında kapattıran, yok ettiren, ruhunu dış pazarlarda üç kuruşa satmış ithalat lobisidir. Ruhsuz ithalat lobisine inat üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz. Hemen her gün, bize provokasyon çeken, bel altı vuruşlar ile yerli üretimi bitirmek isteyenlerin kurdukları tuzakları bir bir bozuyoruz.Yaptığımız rafineri yatırımının, liman yatırımının, PETKİM yatırımlarının, zararlı faaliyetler (!) olduğu iddia ediliyor.Bu iddialar için de bilirkişi raporları yazdırılıyor maalesef. Zamanı gelince bu rezil, pespaye raporları ve oyunları açıklayacağım kamuoyumuza…” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler