1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yayan: Yerli otomobil akıllı şebekelere entegre olmalı

Yayan: Yerli otomobil akıllı şebekelere entegre olmalı

Enerji Günlüğü – Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, üretilecek elektrikli yerli otomobilin akıllı şebeke sistemlerine...

Yayan: Yerli otomobil akıllı şebekelere entegre olmalı

Enerji Günlüğü – Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, üretilecek elektrikli yerli otomobilin akıllı şebeke sistemlerine entegre olması gerektiğini söyledi.

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018) açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, giderek yaygınlaşan elektrikli ve hibrit araçların şebekelere zarar vermeden bu şebekelerin akıllandırılması gerektiğini belirterek, “Elektrikli ve hibrit araçların kablosuz şarj edilmesi için çalışılıyor. Hatta biz üreteceğimiz elektrikli yerli otomobilin akıllı şebeke sistemlerine entegre olabilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Dış kaynaklı fosil yakıtlardan üretilen enerjinin ileriki dönemlerde prizlerden otomobillere aktarılacağını ifade eden Yayan, “Elektrikli otomobiller konusunda talebin karşılanması ve araçların şebekelere zarar vermemesi için şebekelerin akıllandırılması gerekiyor. Elektrikli ve hibrit araçların kablosuz şarj edilmesi için firmalarımız teknolojiler geliştirmek için çalışıyor. Sürücüden kaynaklanan hataların en aza indirgenmesi hedefleniyor ve sürücüsüz araçlar giderek önem kazanıyor. Yerli otomobil üretimi konusunda biz bu noktaya odaklanmalıyız” diye konuştu.

ENERJİ TALEBİ EKONOMİK BÜYÜMENİN ÖNÜNE GEÇTİ

Türkiye’nin son çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde büyüdüğünü ifade eden Yayan, ekonomiye göre enerji talebinin daha da çok arttığını söyledi. Yayan konuşmasına şöyle devam etti; “OECD ülkeleri arasında enerji talebi en hızlı artan ülke Türkiye. Akıllı şebeke teknolojileri sayesinde yenilenebilir kaynakların şebekeye aktarımı kolayca yapılacak ve karbon salımı en aza düşürülecek.”

Raşit Kırkağaç / Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler