1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yazar kasalı pompa istasyonda hizmet süresini kısaltacak

Yazar kasalı pompa istasyonda hizmet süresini kısaltacak

Token’ın geliştirdiği cihaz sayesinde, kredi kartıyla akaryakıt ödemeleri pompa başında alınabilecek.

Yazar kasalı pompa istasyonda hizmet süresini kısaltacak

Enerji Günlüğü - Koç Topluluğu şirketlerinden Token Finansal Teknolojiler, VUK 527 tebliği doğrultusunda geliştirilen yeni nesil pompa yazar kasa Beko 1000 TR kullanıma sunuldu. Petrol Ofisi’nin Göztepe’deki istasyonunda başlayan uygulama ile akaryakıt istasyonlarındaki teknolojik dönüşüm sürecinde çok önemli bir adım daha atılmış oldu.

Türkiye’nin ilk entegre POS özelliğine sahip pompa yazar kasası olan Beko 1000 TR, opsiyonel olarak pompa yanında da ödeme almaya imkan sağlıyor. Pompa yanında temassız ödeme yapılabilmesi, müşteriye büyük bir kolaylık sağlarken satış sürecini hızlandırmasıyla istasyondaki yoğunluğu önlüyor. 

İSTASYON TEK EKRANDAN YÖNETİLEBİLİYOR

Token ekipleri tarafından geliştirilen bulut tabanlı TokenX yazılımını içeren Beko 1000 TR Pompa Yazar Kasa ve Beko 400 TR Android POS ile market içerisindeki ödeme deneyimini de iyileştiriyor. 

Plaka ve tutar bilgisini 400 TR ekranına otomatik olarak aktaran sistem sayesinde manuel giriş yapılmasına gerek kalmıyor, hatalı girişler engelleniyor ve işlemler hızlanıyor. 

Yazılımı ile istasyonu tek ekrandan yönetme kolaylığı sağlayan ürün, web paneli üzerinden tüm raporlama ve iş yönetiminin yanında uzaktan vardiya yönetimine imkan tanıyor; plaka, tarih, satış, miktar, ödeme türü bazlı raporlar alınabiliyor ve tüm satış işlemlerini anlık ve otomatik olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na raporlanıyor. 

YAĞIŞ VE DARBELERE DAYANIKLI

Android 9.0 işletim sistemine sahip Beko 1000 TR, 7 inç geniş dokunmatik ekranı ve yardımcı tuşları ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Şık alüminyum dış kasası ile -30 / +55 derece arası ısılarda çalışabilen Beko 1000 TR’nin, her türlü yağış ve darbelere karşı dayanıklılığı IP54 ve IK08 sertifikaları ile de tescilli. 

VUK 527 tebliği, akaryakıt istasyonlarında bulunan mevcut tüm pompa yazar kasaların kademeli olarak 2023 yılı sonuna kadar yeni nesil pompa yazar kasalarla değiştirilmesini zorunlu kılıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler