1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yazıcı: Akaryakıt kaçakçılığı için komisyon kuruldu

Yazıcı: Akaryakıt kaçakçılığı için komisyon kuruldu

Enerji Günlüğü - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: ”Suriye sınırında bidonlarla yapılan akaryakıt kaçakçılığı gümrüklerde değil,...

Yazıcı: Akaryakıt kaçakçılığı için komisyon kuruldu

Enerji Günlüğü - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: ”Suriye sınırında bidonlarla yapılan akaryakıt kaçakçılığı gümrüklerde değil, kolluk denilen alanlarda yapılıyor. Özellikle akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele için bir komisyon kuruldu" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Antalya Ticaret Odası Başkanı Çetin Osman Budak'tan oluşan heyeti kabul etti. Antalya'nın turizm potansiyeli açısından zengin bir şehir olduğunu vurgulayan Yazıcı, Bakanlık olarak ticaret erbabının pazarlama yapmasını kolaylaştıracak yoğun çalışmalar yürüttüklerine değindi. Yazıcı, "NACE kodlaması çalışmasında Türkiye genelinde toplam 4 buçuk milyon ticaret erbabı bulunuyor. Önemli bir proje olan MERSİS denilen merkezi kayıt sistemi önemli bir projedir. Apartman yöneticileri dahil serbest ticaret erbabı herkes sistemden yaralanabilecek. Küçük ve orta boy işletmelerin kredi kullanımını kolaylaştıracak olan, yıl sonu itibariyle geçerli olacak 9 milyar lirayı esnaf ve sanatkarlar kullanılabilecek. 2 toplantıda Yazıcı'ya kendilerine sağladığı destek için teşekkür eden heyet, Antalya'da yaşadıkları sıkıntıları anlatarak Bakanlıktan düzenleme istediklerini belirtti.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcı, bir gazetecinin Suriye sınırındaki akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili son gelişmeleri ve kredi kartlarına yönelik BDDK düzenlemelerini nasıl değerlendirdiğine yönelik sorusunu şöyle cevapladı:

"Suriye sınırında bidonlarla yapılan akaryakıt kaçakçılığı gümrüklerde değil, kolluk denilen alanlarda yapılıyor, özellikle akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele için bir komisyon kuruldu. Önlemlerimizi mevzuat düzenlemesiyle yapmaya çalışıyoruz. Akaryakıtın Türkiye'ye girişi ve tüketiciye ulaşmasına kadar aşamaları takip edecek, yazılım sisteminin yasal düzenlemesi, EPDK tarafından takip edilecek"

Kredi kartıyla ilgili varsayımlar yapıldığını söyleyen Yazıcı, BDDK'nın çalışmalarını pozitif değerlendirdiğini söyleyerek, "Kredi kartında ölçülülük esas alınmalı herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Yeni yasal düzenleme ve BDDK çalışmalarıyla sorunlar çözülmüş olur" cevabını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler