1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ BM Kalkınma Programı Özel Ödülü’nü aldı

YEDAŞ BM Kalkınma Programı Özel Ödülü’nü aldı

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Altın Pusula Ödülleri kapsamında sosyal ve çevresel etkileri en iyi ele alan sürdürülebilir...

YEDAŞ BM Kalkınma Programı Özel Ödülü’nü aldı

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Altın Pusula Ödülleri kapsamında sosyal ve çevresel etkileri en iyi ele alan sürdürülebilir kalkınma projelerine sunulan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Özel Ödülü’ne layık görüldü.

“Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz” kurumsal sosyal sorumluluk projeler platformu ile ödül alan YEDAŞ ayrıca, nesli tükenmekte olan dikkuyruk ördeğinin korunmasına yönelik çalışmalarıyla Altın Pusula Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çevre Kategorisi’nde birincilik ödülünün de sahibi oldu.

UNDP ÖZEL ÖDÜLÜ

Hizmet verdiği Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde 2 yıldır yürütmekte olduğu ve “Enerjimizi Hareket Geçiriyoruz” temasıyla başlattığı ekonomik, sosyal ve kültürel alandaki 14 farklı proje, ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödülden sonra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Özel Ödülünü de aldı.

“DİKKUYRUK ÖRDEĞİ” YEDAŞ’A ÖDÜL GETİRDİ

YEDAŞ, nesli tükenmekte olan Türkiye'de de az sayıda yaşadığı bilinen dikkuyruk ördeğinin ve bölgenin diğer soyu tehdit altında olan canlı türlerinin korunmasına yönelik çalışmalarıyla Altın Pusula Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çevre Kategorisi’nde birincilik ödülünün de sahibi oldu.

Ödüllerle ilgili konuşan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “YEDAŞ, Türkiye’nin en başarılı özelleştirme örneği olarak çok kısa sürede tepeden tırnağa yenilenerek uluslararası standartlarda hizmet vermeye başlayan bir şirket haline geldi. Bir yandan gerek teknik altyapısıyla,gerek personel kalitesiyle Türkiye’nin en modern elektrik dağıtım şirketine dönüşen YEDAŞ, bir yandan da iş sürecine kattığı kurumsal sosyal sorumluluk projelerini öncelikleri arasına aldı. Bu doğrultuda, dağıtım yaptığımız bölgeyle bütünleşmek ve bölgenin yaşam kalitesini yükseltmek adına profesyonel bir KSS ajansıyla işbirliği yaparak, birçok kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attık. Sürdürülebilir bir geleceği toplam kalite yönetim modeliyle tüm paydaşların yön birliği ve sinerjisi ile hayata geçirmek üzere yürüttüğümüz çalışmaların, gerçek anlamda kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürütmek isteyen kuruluşlar için de örnek oluşturacağına inanıyoruz. Kurumsal ve operasyonel mükemmellikte 2019 yılına kadar Avrupa'nın önde gelen 10 şirketiarasında yer almak üzere yürüttüğümüz çalışmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda takdir görmesi, ödüllendirilmesi motivasyonumuzu daha da artırıyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu çok değerli iki ödül ve öncesinde aldığımız çok sayıda ödül, sadece yaptığımız çalışmaların bir karşılığı değil, aynı zamanda gelecekte yapmayı planladığımız birçok yeni çalışmanın da ilham kaynağı.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler