1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ, elektrik şebekesinin tomografisini çekecek

YEDAŞ, elektrik şebekesinin tomografisini çekecek

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), elektrik dağıtım şebekesinin bütün detayları ile tomografisini çekmeye hazırlanıyor.YEDAŞ,...

YEDAŞ, elektrik şebekesinin tomografisini çekecek

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), elektrik dağıtım şebekesinin bütün detayları ile tomografisini çekmeye hazırlanıyor.

YEDAŞ, elektrik dağıtım şebekesine dair varlıkların yönetimini en üst düzeyde sağlayabileceği ve şebekenin bakım, işletme ve yatırım süreçlerinin de en ileri seviyede planlanması ve uygulanmasında temel olacak MOBİL GIS (CBS /Coğrafi Bilgi Sistemi) Ortamında Şebeke Varlık Envanter ve Numaralama Projesi’ni başlattı. Proje kapsamında 1.5 milyon direk, 100 bin km şebeke hattı, 17 bin trafo, 15.000 SDK envanter özellik ve bağlantı verilerigeo-code (coğrafi referanslı) olarak sahadan Mobil GIS ortamında toplanacak.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Projenin çözüm ortağı olarak Mobil Haritalama ve Mobil GIS ortamında veri toplama konusunda Türkiye’de önemli projelere imza atan Ersel Harita firması ile birlikte çalışacağız. YEDAŞ, Türkiye’deki elektrik dağıtım sektöründe bu teknolojiyi uygulayan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olma özelliğine sahip olacak” dedi.

Türkoğlu’nun verdiği bilgilere göre projede kullanılan özel donanımlar ve 320 kişilik bir ekiple 5 il, 67 ilçe ve 3000 köyden oluşan toplamda 42 bin km2’lik bölgede, dağıtım şebekesinintamamının varlık envanteri ve şebeke modellemesi Coğrafi Bilgi Sistemi’ne aktarılmış olacak.

Altyapı Dağıtım Yönetimi’nde operasyonel mükemmellik için; Bilgi ve Otomasyon Teknolojileri Sistemleri’nin ihtiyaç duyduğu coğrafi referanslı verilerin ortak veri modelleri üzerinden yönetileceği Coğrafi Bilgi Sistemi ile entegrasyonunun sağlanması gerektiğini kaydeden Türkoğlu, “Bu proje ile operasyonel mükemmellik için gerekli söz konusu sistemler arası entegrasyonun ana verileri elde edilmiş olacak” diye konuştu.

TÜRKOĞLU, 12 AYDA TAMAMLANMASINI İSTEDİ

Türkoğlu, teknoloji yatırımlarında profesyonelleşen ve “şirketin olmazsa olmazı” olarak nitelendirdiği YEDAŞ çalışanlarıyla çözüm ortağı firma çalışanlarından bu projeyi 12 ayda tamamlamalarını beklediğini vurguladı. Teknolojinin elektrik dağıtımı pazarındaki öneminin farkında olduklarını ve gerçekleştirilen yatırımlarla Avrupa’daki dağıtım şirketleriyle aynı düzeye geldiklerini kaydeden Türkoğlu şöyle devam etti: “Şirketimizin vizyonunda olduğu gibi ‘Operasyonel mükemmellikte Avrupa’da ilk 10 şirket arasında olma’ hedefi doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2014 yılını yatırım yılı olarak görüyoruz. Amacımız, Avrupalının evinde, işyerinde kullandığı elektriğin aynı şekilde bölgemizde de kaliteli ve kesintisiz kullanılmasıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler