1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ, ‘İlkokulda Teknoloji sınıfı’ kurdu

YEDAŞ, ‘İlkokulda Teknoloji sınıfı’ kurdu

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Samsun Erdoğan Cebeci İlkokulu’na teknoloji sınıfı kurdu.Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), Samsun İl Milli Eğitim...

YEDAŞ, ‘İlkokulda Teknoloji sınıfı’ kurdu

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Samsun Erdoğan Cebeci İlkokulu’na teknoloji sınıfı kurdu.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Yakakent İlçesi’ndeki Erdoğan Cebeci İlkokulu’na bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazı temin ederek, ‘Teknoloji Sınıfı’ kurdu.

Bölgesinde ‘Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz’ temasıyla 14 adet Sosyal Sorumluluk projesini adım adım hayata geçiren YEDAŞ, bir taraftan da ihtiyaç sahibi okullara ‘teknoloji sınıfları’ kuruyor. YEDAŞ ODTÜ’de de AR-GE ofisi kurmuştu.

Hazırlanan sınıfa, tüm gereçleri ‘kullanılabilir’ şekilde kuran ve öğrencilerin eğitimlerine sunan YEDAŞ’a teşekkür eden Okul Müdürü İsa Yazıcı, “Teknoloji sınıfı, okulumuzdaki öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatına olumlu etki sağlayacaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNDE TEKNOLOJİ ÖNEMLİDİR

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, günümüz dünyasında teknolojinin hayatın her alanında kullanıldığını belirterek, “Teknoloji çağını yaşayan dünyamızda insanların teknolojiye bakış açısı oldukça yükseklerde. Bu doğrultuda eğitim hayatına ‘merhaba’ diyen öğrencilerimizin de küçük yaşta ‘teknolojiyle tanıştırmak’ YEDAŞ’ın bir sosyal sorumluluğudur. Bizler de bu bilinçle hareket ederek, özelleştirme öncesinde kullanılan bilgisayarların gerekli temizliklerini yaparak, günümüzdeki kullanılan teknolojinin parçalarını bilgisayarlarda aktif hale getirerek bir ‘Teknoloji Sınıfı’ hazırladık. Öğrencilerimizin başarılarına YEDAŞ olarak katkı verebiliyorsak, bu bizim için onurdur” dedi.

YEDAŞ’IN İŞ SÜREÇLERİ TAMAMEN ‘TEKNOLOJİK’

Teknolojinin elektrik dağıtımı pazarındaki öneminin de farkında olduklarını ve gerçekleştirilen yatırımlarla Avrupa’daki dağıtım şirketleriyle aynı düzeye geldiklerini kaydeden Türkoğlu, “Türkiye’de elektrik dağıtımı sektöründe ilk defa bu kadar kapsamlı ve geniş bir SAP sistemini YEDAŞ’ın kullanıyor. GIS tabanlı SAP IS-U, SAP-ERP’nin tüm modüllerini, sistemimize entegre etmiş ve en üst düzeyde kullanabilen Türkiye’deki ilk ve tek elektrik dağıtım şirketiyiz. Teknolojik yatırımlar, YEDAŞ’ın her iş sürecinde aktif halde çalışmaktadır. Amacımız ölçülebilir, şeffaf ve yönetilebilmek olmaktır. Amacımız, Avrupalının evinde, işyerinde kullandığı elektriğin aynı şekilde bölgemizde de kaliteli ve kesintisiz kullanılmasıdır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler