1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ, şebeke iyileştirme yatırımlarına hız verdi

YEDAŞ, şebeke iyileştirme yatırımlarına hız verdi

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ), kırsal alandaki enerji şebekesi iyileştirme projelerine hız verdi. Bafra bölgesinin...

YEDAŞ, şebeke iyileştirme yatırımlarına hız verdi

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ), kırsal alandaki enerji şebekesi iyileştirme projelerine hız verdi. Bafra bölgesinin enerji fotoğrafını çeken YEDAŞ'ın Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu kesintisiz ve kaliteli elektrik için yapılması gerekenleri bölge sakinleriyle masaya yatırdı. 

Samsun, Çorum, Ordu, Amasya ve Sinop illerinde tüm tüketicilere kaliteli ve kesintisiz hizmet ve elektrik enerjisi sunmayı hedefleyen YEDAŞ'ın Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, AK Partili Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ve İlçe ve çevre beldelerdeki köy ve mahalle muhtarlarıyla Bafra Öğretmenevi'nde bir araya gelerek, bölgedeki elektrik şebekesi sorunlarını dinledi.

YEREL İMKANLARLA YAPILMIŞ YAŞLI ŞEBEKE

Raporlar ve istatistik bilgiler eşliğinde bölgedeki enerji iyileştirmesi projelerini anlatan Genel Müdür Türkoğlu, kentte kesintisiz ve kaliteli enerjiden yararlanan tüm müşteriler gibi kırsaldaki vatandaşın da yararlanması için bu toplantıları düzenlediklerini vurguladı. Çoğu köylülerin kendi imkanlarıyla yaptırılan ve geçmişi genel olarak 1980'li yıllara dayanan bölgedeki şebekede sık sık arızalar yaşandığını belirten Türkoğlu "Çözüm için buradayız. Kırsaldaki buluşmalarımız, diğer ilçelerde de devam edecek.İlk durağımız Ayvacık Ziraat Odası’nın organizasyonu ile 28 muhtarla gerçekleştirildi. Şimdi Bafra’dayız. Her bölgeye kendi yapısına göre çözüm üreteceğiz. Ama sizlerin desteğini bekliyoruz" dedi.

TÜRKOĞLU: ÇÖZÜM İÇİN BULUŞUYORUZ

Tarımsal sulamanın yoğun olduğu Bafra ilçesinin oldukça yıpranmış bir şebekeye sahip olduğunu söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, bölgede eksikliklerin fotoğraflandığını, bu toplantının amacının yatırım sözü vermek olmadığını sorunların çözümü için bir araya geldiklerini söyledi. Bu doğrultuda Bafra için proje başlattıklarını belirten Genel Müdür Türkoğlu, "Bafra’yı önceliklerimiz arasına almamızda iki neden var. Bafra’nın şebeke alt yapısı 1986’lı yıllara dayanıyor. Oldukça eskimiş ve yıpranmış bir durumda. Bafra’nın elektrik dağıtım şebekesinin yüzde 65’nin tarımsal amaçlı kullanılıyor. Bu çok önemli bir yüzde ancak bu yüzde ile tahsilat arasında büyük orantısızlık bulunuyor. Bafra’ya özel rehabilitasyon çalışmalarına başladık. Kaliteli ve kesintisiz enerji için kendi imkanlarınızla yaptırdığınız şebekeleriniz dahil, bu projeye içinde yer alacak. Önümüzdeki hafta boyunca taleplerinizi alacağız” dedi.

BAFRA’NIN FOTOĞRAFINI ÇEKTİK

Bafra’nın fotoğrafını çektiklerini ve şebekeyi gördüklerinde bu bölgenin iyileştirmede bir adım daha önde olması gerektiğine inandıklarını belirten Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Birinci öncelik şebeke de hem fikiriz. İkinci neden ise, bu bölgede kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti alınmak isteniyor ise, kaliteli ve kesintisiz tahsilat yapmak zorundayız. Sizlerde bunu bize doğru zamanda yapmalısınız. Geçen yılda da Kasım ayına söz verildiği halde hala Bafra bölgesinde 3,5 milyon TL’lik bir alacağımız var. Sürekli büyüyen, tahsilat oranı yüksek ilçelere öncelik veriyoruz. Bafra ve çevredeki beldelerin köy muhtarlarından bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz."

TARIMSAL SULAMA SIKINTISI ÖNCELİKLİ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ise YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na teşekkür ederek, tarımsal sulamada yaşanan sıkıntıların iyileştirmesi konusunda adımların atılmasının Bafra için önemli olduğunun altını çizdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler