1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ selden zarar gören sayaçları ücretsiz değiştiriyor

YEDAŞ selden zarar gören sayaçları ücretsiz değiştiriyor

Enerji Günlüğü - Ramazan Bayramının ilk gecesinde Samsun'u vuran selde, kullanılmaz hale gelen sayaçların değiştirilmesi için YEDAŞ harekete geçti....

YEDAŞ selden zarar gören sayaçları ücretsiz değiştiriyor

Enerji Günlüğü - Ramazan Bayramının ilk gecesinde Samsun'u vuran selde, kullanılmaz hale gelen sayaçların değiştirilmesi için YEDAŞ harekete geçti. Özel bir ekip kuran YEDAŞ, Atakum İlçesi’ndeki yaklaşık 300 binanın kullanılmaz hale gelen sayaçları ücretsiz değiştiriyor.

Ramazan Bayramı’na sel haberiyle uyanan Samsun'un Atakum İlçesi, selin yaralarını sarmaya devam ediyor. İlçede yaklaşık olarak 300 binanın sele teslim olduğu, 1500 hanenin de elektrik sayaçlarının kullanılmaz hale geldiği bildirildi. Sel sonrası YEDAŞ ekipleri sel altında kalan elektrik sayaçların tespitini yapmak için Ramazan Bayramı Özel Ekipleri anında devreye girdi.

Mimar Sinan, Körfez, Yeni Mahalle ve Kurupelit Mahallelerinde kullanılmaz hale gelen sayaçları değiştirmeye başlayan YEDAŞ Özel ekipleri, Ramazan Bayramı süresince gece geç saatlere kadar mesai yaptı. Riskli bölgelerin anında enerjisinin kesildiğini söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin  Türkoğlu, "Selden zarar gören sayaçlar ücretsiz değiştirildi. Münferit ihbarlarda da anında değişim yapılıyor" dedi.

‘ENERJİSİZ EV KALMAYACAK’

YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, Atakum İlçesi’nde yaşanan sel felaketinin ardından kullanılmaz hale gelen sayaçları ücretsiz değiştirildiğini belirterek, “İlçede yaklaşık olarak 300 binanın hasar gördüğünü tespit eden Ramazan Bayramı Özel Ekibimiz, vidanjörlerin temizlediği binalarda anında sayaçları değiştirmeye başladı. Bayram süresince ‘enerjisiz ev kalmayacak’ diyerek çalışan ekiplerimiz, tüm bölgenin enerji ihtiyacına çözüm buldu. Ekiplerimiz  sayaç değişimini tamamladı. 1500 adet hanenin sayacının kullanılmaz hale geldiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

‘ENERJİ AKIMINI KESTİK’

Türkoğlu, Samsunlulara yaşadığı sel nedeniyle geçmiş olsun dileklerini sunarken YEDAŞ'ın üzerine düşen görevlerini eksiksiz yerine getirdiğini söyledi. Su baskınlarının yaşanmasınlar anında sel olan bölgelerde enerji akımını kestiğini belirterek, "Ekiplerimiz an ve an su baskınlarına ilgili çalışmaları takip etti. İl koordinatörlüğünün yönetiminde ekiplerimiz aynı anda selden zarar gören elektrik sayaçlarını da tespit ederek rapor haline getirdi. Kriz masamız tarafından kesintisiz hizmet anlayışımız doğrultusunda arızalanan sayaçların değiştirilmesi  talimatını verdik. Ayrıca sel nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerine de anında müdahale ettik" dedi.

EKİPLERİMİ KUTLUYORUM

Öte yandan Bayram özel ekibi ve sel nedeniyle devreye sokulan takviye ekipleri gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayan Genel Müdür Türkoğlu, Samsun Valiliği Kriz Masası, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Atakum Belediyesi ile oldukça uyumlu bir çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi. Türkoğlu, YEDAŞ'ın rol model yönetim şeklinin özellikle kriz yönetiminde kendisini daha çok hissettirdiğini ve farkındalık oluşturduğuna da dikkat çekerek, şöyle devam etti:  "Tüm ekiplerimiz talimatlarımız doğrultusunda olağanüstü durumlarda acil eylem planlarını anında hayata geçiriyor. Bu kurumsallığın bir gereği olarak ortaya çıkıyor. Tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, selden zarar gören müşterilerimize de geçmiş olsun diyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler