1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. YEDAŞ, Sıfır Atık Belgesi aldı

YEDAŞ, Sıfır Atık Belgesi aldı

YEDAŞ, personel eğitimi ve geri dönüşüm uygulamaları nedeniyle Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. 

YEDAŞ, Sıfır Atık Belgesi aldı

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, personel eğitimi ve geri dönüşüm uygulamaları nedeniyle Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ’ye (YEDAŞ), hizmet binalarındaki atıkların, geri dönüştürülebilmeleri için türlerine göre ayrılmasını sağlayan üniteler oluşturduğu ve hizmet binalarında bu geri dönüşüm prosesini yürüttüğü için ‘Sıfır Atık Belgesi’ verdi. 

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerindeki hizmet binalarındaki birimlerin masa altındaki çöp kovalarını kaldıran, ayrıca yine Sıfır Atık Projesi kapsamında kat görevlisi personeline eğitim veren YEDAŞ, Genel Müdürlük ve İl Müdürlüklerine atık toplama kumbaraları yerleştirmişti. YEDAŞ binalarına, 5 farklı kategoride atık toplama kapasitesine sahip iç mekan biriktirme ekipmanları da yerleştirdi. 

Şirket ayrıca, toplanan atıkların türlerine göre ayrı olarak depolanabilmesi ve kayıt altına alınabilmesi amacıyla tehlikesiz ve tehlikeli atık geçici depolama alanı oluşturdu.

GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN AYDA BİR TON ATIK TOPLANIYOR

YEDAŞın, bilgi sistemi üzerinden Sıfır Atık Belge başvurusunu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, 10 Eylül’de belge başvurusunu onayladı. Böylece YEDAŞ, Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandı.

YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, “Şirket olarak geçtiğimiz yıl Eylül ayında Sıfır Atık uygulamasına geçmiştik. Hizmet binalarımıza 5 farklı ünite koyduk. Ayrıca tüm hizmet binalarımızda aylık bin kilogram atığı geri dönüştürüyoruz. 10 Eylülde belgemizi almış olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Çevreye verdiğimiz değeri sürdürülebilirlik anlayışımızla devam ettirip, Sıfır atık projemiz ile milli ekonomimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler