1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’a Avrupa’nın İletişim Oskarı ödülü

YEDAŞ’a Avrupa’nın İletişim Oskarı ödülü

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Avrupa’nın İletişim Oskarı olarak lanse edilen ‘UNDP Özel Ödülü’nü aldı.TÜHİD 13. Altın Pusula Halkla İlişkiler...

YEDAŞ’a Avrupa’nın İletişim Oskarı ödülü

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Avrupa’nın İletişim Oskarı olarak lanse edilen ‘UNDP Özel Ödülü’nü aldı.

TÜHİD 13. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri Gecesi'nde YEDAŞ, Avrupa’nın İletişim Oskarı olarak lanse edilen ‘UNDP Özel Ödülü’nü aldı.

Türkiye’deki dev şirketlerin ve kuruluşların katıldığı ve 113 projenin 23 başlıkta yarıştığı Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 13. Gecesi'nde Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), “Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz” sloganıyla başlattığı ve “Bir Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Hareketi” temasıyla olgunlaştırdığı 14 adet Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projeleri ile 'Sürdürülebilir' olmanın gururunu bir kez daha yaşayan YEDAŞ, Avrupa’nın ‘İletişimin Oskarı’ olarak lanse ettiği Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (United Nations Development Programme) UNDP Özel Ödülü’nü aldı. YEDAŞ, ‘Dikkuyruğu Koruyoruz Projesi’ ile Kurumsal Sosyal Çevre dalında da Birincilik Ödülü'nü alarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

DEVLERİN REKABETİNDE EN ETKİLEYİCİ ÖDÜL YEDAŞ’IN

TÜHİD tarafından düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde ‘En Prestijli ve En Etkileyici Ödül’ olarak gösterilen ve 2012 yılından itibaren şirketlerin Kurumsal Sorumluluk ve İletişim alanında katılabildiği UNDP Özel Ödülü’nü, 2012 yılında Koç Holding ve Turkcell alırken, 2013 yılında da Boyner Holding aldı. Bu yıl ise YEDAŞ ile birlikte MNG Kargo, Akbank, L’oreal Türkiye, Kiğılı, Anadolu Efes, Peugeot ve Çilek Mobilya gibi dev şirketlerin projeleriyle rekabet ettiği UNDP Özel Ödülü’nü, ‘Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz’ projesiyle bu ödülü kazanan dördüncü şirket olurken, Türkiye’de Sosyal Sorumluluk projeleriyle UNDP Özel Ödülü’nü alan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olma gururunu yaşadı.

BU EŞSİZ ÖDÜLÜ YEDAŞ’IN ALMASI BÜYÜK ONURDUR

UNDP Özel Ödülü’nü YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na takdim eden Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Direktörü Simona Marinescu, “Şirketlerin sosyal ve çevresel etkilerini en iyi bakış açısı ile ödüllendiren UNDP Özel Ödülü’nün eşsiz bir ödüldür. Ve bu ödülü sürdürülebilir kalkınma programı için mükemmel bir modeli vitrine koyan YEDAŞ’a vermekten büyük onur ve gurur duyuyoruz” dedi. Genel Müdür Türkoğlu ise, “Sürdürülebilir bir geleceği toplam kalite yönetim modeliyle tüm paydaşların yön birliği ve sinerjisi ile hayata geçirmek üzere yürüttüğümüz çalışmaların, gerçek anlamda kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürütmek isteyen kuruluşlar için de örnek oluşturacağına inanıyoruz” diye konuştu.

SİMONA MARİNESCU ÇOK ETKİLENDİ

Şirketlerin girişimlerinin yüksek kalitede olması, jürinin görevini çok zorlaştırdığını ve bu zor süreci yaşatan başvuruları yapan şirketlere teşekkür eden Marinescu, “Bu kategori için bağımsız bir jüri, sürdürülebilir gelişim üzerindeki etkileri ölçecek bir dizi kriter ile başvuruları gözden geçirdi. Bir şirket vardı ki, sosyal, kültürel ve çevresel alanlarda yerel kalkınma sorunlarına bir katma değer yaratma yolunda çalışmak amacıyla özel bir program oluşturmuş, tüm projelerin içeriği, kapsamı, alanı ve kapsadığı insan sayısı, eşi görülmemiş bir proje. Yaratıcı çalışma alanlarına kadınları ve gençleri çekebilmek ve proje kapsamında enerji verimliliğini ön planda tutabilmek, kamuoyunda çevre konularında bilinçlendirme yapabilmek umutlarının sadece birkaç örneği. “Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz” Projesi ile; hizmet alandaki 5 şehirdeki sorunları öncelik edinen, 3 milyondan fazla insana ulaşan ve kapsamlı bir sürdürülebilir kalkınma programı için mükemmel bir modeli vitrine koyan YEDAŞ’a, Altın Pusula UNDP Özel Ödülü’nün verilmesi bizim için büyük onurdur” dedi.

HAYATIN HER ALANINA DOKUNAN 14 PROJE

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ise, başarılarının asla tesadüf olmadığını aldıkları ödüllerle ve tebriklerle ortaya koyduklarını belirterek, “Vizyonumuzda, 2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olmayı hedef koymuşuz. Bu hedefte, ilk 10 şirket diyoruz, ilk 10 elektrik dağıtım şirketi demiyoruz. Vizyonumuzdaki bu hassas noktaya özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Yolumuz ve hedeflerimiz açık ve net. Tüm çalışanlarımızla mükemmelliği benimsemiş, Toplam Kalite Yönetim Sistemi ile yönetilen bir şirketiz. Ancak hedeflediğimiz yolda çok çalışmayı gerektirdiği gibi, ‘doğru iletişim’ kurmak, insanların ve bölgenin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek, hayatın her alanına dokunabilen ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ Projeleri’ni de gerektiriyor. Biz YEDAŞ olarak, 14 proje hazırladık ve 2012 yılından itibaren insanlara ulaşmaya başladık. Ev hanımlardan gençlere, öğrencilerden unutulmuş mesleklere, tarihi miraslarımızdan çevremizin eşsiz güzelliklerine ulaşmış, korunması ve yaşatılması için hazırladığımız projelerle destek olduk, oluyoruz” dedi.

TÜHİD BAŞKANI YEDAŞ’I KUTLADI

Dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödülü olan ‘2014 yılı Holmes Report SABRE Ödülleri’ finallerine davet edildiklerini belirten Genel Müdür Türkoğlu, “Avrupa, YEDAŞ’ın sosyal sorumluluk projelerine dikkat çekiyor. Her alanda farkındalık yaratabilen, sürdürülebilir projeler arasında gösteriliyoruz. Bu bizim için büyük onurdur. Avrupa’nın İletişim Oskarı olarak lanse edilen ‘UNDP Özel Ödülü’nü aldık ve Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne doğru ilerliyoruz” diye konuştu. Program sonunda Genel Müdür Türkoğlu ile sohbet eden TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü ise, “Bu yıl da Altın Pusula’da birbirinde değerli projeler yarıştı. Ancak YEDAŞ’ın başarısını ayrıca tebrik ediyorum. Oldukça başarılı, sürdürülebilir ve iletişime açık, her kesime ulaşabilecek ve farkındalık yaratabilecek bir projeydi” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler