1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’a Kalite Elmas Tacı ödülü

YEDAŞ’a Kalite Elmas Tacı ödülü

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, bu yıl Uluslararası Mükemmellik ve İş Prestiji Ödülü'nün en yüksek seviyesi olan Kalite Elmas Tacı'na layık görüldü.Business...

YEDAŞ’a Kalite Elmas Tacı ödülü

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, bu yıl Uluslararası Mükemmellik ve İş Prestiji Ödülü'nün en yüksek seviyesi olan Kalite Elmas Tacı'na layık görüldü.

Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl dünyaca ünlü şirketlerin ve üst yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen Dünya Kaliteye Bağlılık Kongresi’nde verilen Uluslararası Kalite Yıldızı Ödülleri'nde Uluslararası Mükemmellik ve İş Prestiji Ödülü'nün en yüksek seviyesi olan Kalite Elmas Tacı'na layık görüldü.

Amerika'nın New York kentinde düzenlenen ödül töreninde BID Başkanı ve CEO'su Jose E. Pietro, YEDAŞ Genel Müdürü ve aynı zamanda BID Komite Üyesi olan Nurettin Türkoğlu'na ve şirketin üst yönetimine yakın ilgi göstererek, "Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. Türkoğlu ise, "Bu ödül hem bizim, hem de ülkemiz için bir övünç kaynağıdır" diye konuştu.

178 ÜLKEDEN YEDAŞ'A TAM NOT

YEDAŞ, 178 ülkeye yayılan ve sektörlerinde kaliteye verdikleri önemle liderlik eden şirket ve kurumları takdir ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Kalite Yıldızı Ödülleri Gecesi'ne, Business Initiative Directions (BID) Başkanı Jose E. Prieto imzalı gönderilen davet mektubuyla katıldı. Genel Müdür Türkoğlu ve şirketin üst yönetiminin yer aldığı ödül gecesinde YEDAŞ, Uluslararası Mükemmellik ve İş Prestiji Ödülü olan Kalite Elmas Tacı'na layık görülerek, vizyonuna bir adım daha yaklaşmış oldu. Amerika'dan Avrupa'ya, Asya'dan Orta Doğu'ya kadar 178 ülkenin BID Ödül Komitesi üyelerince 'Kalitesi ve Mükemmelliği' taçlandırılan YEDAŞ'ın Genel Müdürü Türkoğlu, "Dünya çapındaki şirketlere büyük prestij kazandıran Uluslararası Kalite Ödülleri, şirketimizin kurumsal kimliğini uluslararası pazarda tanınmışlığını ve kalite bilincini artırmakla kalmayıp; aynı zamanda insan kaynaklarına dayalı hizmet sektöründeki liderliğimizi de tescilleyecektir" dedi.

YEDAŞ'IN KALİTE KÜLTÜRÜ DÜNYAYA MODEL OLACAK

YEDAŞ Genel Müdürü ve BID Komite Üyesi Nurettin Türkoğlu'na ödülünü veren BID Başkanı ve CEO'su Jose E. Prieto ise, "İki yıldır tanıdığımız YEDAŞ, sürdürülebilir kalite bilinci anlayışını bu yıl daha da mükemmelleştirerek bir üst kategoriye yükseltmiş, BID Ödül Komitesi üyelerince keyifle değerlendirilen bir şirket haline gelmiştir. Bu gecede sayın Türkoğlu ve üst yönetimini aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Başarılarının her daim kalite kültürüyle içselleştirilmesini temenni ediyoruz" dedi. "Hizmet kalitesinde dünya standartları ile uyumumuzu belgeleyen bu ödül hem bizim, hem de ülkemiz için bir övünç kaynağıdır" diyen Türkoğlu, "Kalite Elmas Tacı, şirketlerin; liderlik, kalite yönetimi, yenilikçilik, teknoloji, müşteri hizmetleri ve memnuniyeti, pazar payını artırma, prestij ve sürekli iyileştirme gibi konularda bir yönetim kültürü oluşturmaları esasına göre değerlendirilerek verilmektedir. Kişi, kurum ya da kuruluşlar ödüllere kendiliğinden aday olamıyor. Bu ödüller, BID üyelerince uzun süren aday belirleme sürecinde üniversiteler, ticaret odaları ve büyükelçiliklerin görüş ve önerilerine başvurarak veriliyor. Ayrıca bu ödüller, Avrupa, Amerika, Asya, Okyanusya ve Ortadoğu’daki şirketlerin kalite kültürünü yayma başarılarının tanınmasında önemli bir rol üstleniyor" diye konuştu.

İNDİAN OİL VE KOREA ELECTRİC GİBİ DEV ŞİRKETLER KALİTE LİGİ'NDE

Fortune Global 500 Listesi'nde yer alan dünyaca ünlü şirketlerin yanı sıra Türkiye’den de bugüne dek çeşitli kategorilerde BID tarafından ödüllendirilen şirketlerin olduğunu altını çizen Türkoğlu, "Ülkemizden Digiturk, Doğuş Holding, Aktif Bank, İstanbul Halk Ekmek ve İhlas Gazetecilik gibi şirketler ödüle layık görülmüştür. Wal-Mart, ArcelorMittal, Indian Oil Corporation Limited, Alcoa, Reliance Industries, Korea Electric Power Co. gibi dünya üzerinde enerji sektörünün lokomotif şirketleri de BID tarafından ödüllendirilmiştir. Bu onur tablosunda ve Kalite Ligi'nde yer almak, BID'nin kurumsal mühürünü taşımak YEDAŞ için büyük gurur kaynağıdır. İlk olarak 2012 yılında çıktığımız ve iş süreçlerimizde vazgeçilmezleri arasında yer alan "Kalite, Liderlik ve Sürdürülebilirlik" anlayışının içselleştiği mükemmellik yolculuğumuzda büyük finale sadece bir adım kaldı. Hedefimiz bu yıl içerisinde Avrupa’nın 4 Yıldız Ödülü'nü almak ve vizyonumuzu tescillemek" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler