1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. YEDAŞ`a Londra`da ‘Kalite Altın Tacı’ ödülü

YEDAŞ`a Londra`da ‘Kalite Altın Tacı’ ödülü

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Business Initiative Directions (BID) tarafından düzenlenen 'Kalite Altın Tacı' ödülünü kazandı. Londra'da ödülü alan Genel...

YEDAŞ`a Londra`da ‘Kalite Altın Tacı’ ödülü

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Business Initiative Directions (BID) tarafından düzenlenen 'Kalite Altın Tacı' ödülünü kazandı. Londra'da ödülü alan Genel Müdür Türkoğlu, "YEDAŞ, kalitede sürdürülebilirlik, elektrik dağıtımı sektöründe de bu ödülü alarak farkındalık yaratmıştır" dedi

Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri’nde,'Kalite Altın Tacı' ödülüne layık görülen YEDAŞ, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen törenle ödülünü aldı. Bölgesinde gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmet etmeyi sunmayı amaçlayan YEDAŞ, iş süreçlerinde vazgeçilmezleri arasında yer verdiği ‘Liderlik’ ve ‘Kalite’ye verdiği önem sayesinde, bu yıl büyük dünya şirketleri arasından ‘'Kalite Altın Tacı' ödülünü almaya hak kazanan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi oldu.


BID ÜYELERİNCE YEDAŞ’A 14 ANA BAŞLIKTA TAM NOT

Merkezi İspanya’nın Madrid şehrinde bulunan Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri’nde ödüller sahiplerini buldu. Türkiye’de ödülü almaya hak kazanan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olan YEDAŞ, Londra’daki Guoman Tower Hotel’de düzenlenen törenle ödülünü aldı. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Madrid şehrinde tamamen bağımsız bir kuruluş olan Business Initiative Directions'ın vermiş olduğu Uluslararası Kalite Ödülleri’nin(IQS), tüm dünya üzerinde farklı ülkelerden kalite kültürünü özümseyen ve destek veren kuruluşlar olarak tanınan şirketlerin tespit edilerek verildiğini söyledi. Türkoğlu, BID üyelerince 14 ana başlıkta denetlendiklerini ifade ederek, “Bir yıl boyunca liderlik, müşteri memnuniyeti, kurumsal sosyal sorumluluk, inovasyon, yenilik ve teknoloji, mükemmellik ve toplam kalite yönetimi gibi ana başlıklardan oluşan kriterlerden tam not aldık” dedi.

HEDEF AVRUPA MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ

YEDAŞ’ın iş süreçlerinde vazgeçilmezleri arasında yer alan ‘Liderlik’ ve ‘Kalite’ye verdiği önem sayesinde, bugün büyük dünya şirketleri arasından ‘'Kalite Altın Tacı' ile ödüllendirilmesinin önemine değinen Türkoğlu, “3 yaşındaki YEDAŞ bu kriterleri iş süreçlerine dahil ederek, kalitede sürdürülebilirlik, elektrik dağıtımı sektöründe de bu ödülü alarak farkındalık yaratmıştır. YEDAŞ olarak, dünyanın ve Avrupa’nın dikkatini çekiyoruz” dedi. YEDAŞ olarak, 2019 yılında operasyonel ve kurumsal mükemmellik alanında, Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olmayı yeni vizyon olarak belirlediklerini belirten Türkoğlu, “Hedefimiz gayet açık ve net. EFQM ödüllü bir şirketiz ve hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü’dür. Bu doğrultuda YEDAŞ, Toplam Kalite Yönetim anlayışını rehber edinmiş, iş süreçlerinin her alanında kaliteyi özümsemiştir” diye konuştu.


YEDAŞ, ‘ROL MODEL’ ŞİRKET OLMA YOLUNDA

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Sadece Türkiye’deki elektrik dağıtım şirketlerinin değil, Avrupa’nın da dikkatle izlediği ve rol model bir şirketin temellerini attık. Kurumsal hedeflerimize varmak için çalışmalı, öğrenmeliyiz. Amacımız ölçülebilir, şeffaf ve yönetilebilir olmaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler