1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. YEDAŞ’a Yeşil Etiket!

YEDAŞ’a Yeşil Etiket!

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ) asansör denetimde de YEŞİL ETİKET belgesi aldı. YEDAŞ Genel Merkezi, Atakum’daki...

YEDAŞ’a Yeşil Etiket!

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ) asansör denetimde de YEŞİL ETİKET belgesi aldı. YEDAŞ Genel Merkezi, Atakum’daki ilk yeşil etiketli asansöre sahip bina oldu. 

Samsun, Çorum, Ordu, Sinop ve Amasya il ve ilçelerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti sunmayı amaçlayan YEDAŞ, 2.5 yıllık süre içerisinde geçirmiş olduğu kalite yönetim standartları denetimlerinden tam not aldı. Şirket içinde ve dışında uyguladığı kalite çalışmalarıyla sürdürülebilir müşteri memnuniyetinin, temelinde yenilikçi bir şirket yapısını yansıtan YEDAŞ,Toplam Kalite Yönetim anlayışını rehber edinirken, rol model liderlik yönetimiyle de farkındalığını her noktaya taşıyor.

YEDAŞ MERKEZİ, ÖRNEK BİNA

Genel Müdürlük, Samsun, Ordu ve Sinop İl Koordinatörlüklerinde denetimlerden geçerek gurur duvarını9001 Kalite Yönetim Sistemi, 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi , 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi kalite belgeleri ile taçlandıran YEDAŞ, Atakum İlçesi’ndeki Genel Müdürlük binası ile de örnek oldu.

ASANSÖRLER DENETİME ALINDI

Samsun İl Koordinatörlüğü kalite çalışmaları kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi almak için yönetim binasında denetimlerden geçerken, asansörlerideuzman mühendislerce denetime alındı. Yapılan denetimler sonucunda ‘Yeşil Etiket’ verildi. YEDAŞ, İSG Kalite belgesi çalışmaları kapsamında her gün düzenli olarak şirket bünyesindeki İSG uzmanları tarafından kontrolü yapılan ve formlarla belgelendirilen, her ay ve yıl sonunda da uzman mühendislerce denetimden geçen asansör, Atakum İlçesi’nde 2013 yılında yapılan asansör denetimlerinde ‘Yeşil Etiket’ belgesi ile alan ilk şirket oldu.

DOĞRU, YERİNDE VE ZAMANINDA KONTROL

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Genel Müdürlük binasındaki asansörün uzman kontrol mühendisleri tarafından yaptığı test ve denetimler sonrasında, can ve mal güvenliğiniz için hiçbir risk taşımayan asansör olarak ‘Yeşil Etiket’ ile belgelendirildik. Bu da demek oluyor ki, yaptığımız kalite çalışmaları doğru, yerinde ve zamanındadır. Sistem düzenli olarak işliyor” dedi. Türkoğlu, alınan Kalite Yönetim Standartları belgelerinin müşterilere ve topluma daha fark edici hizmet sunmasının karşılığı olarak algılanması gerektiğinin belirterek, “Şirketin uluslararası geçerliliğe sahip bir kalite belgelerinin edinmesinin getirdiği bilinç ile müşteri memnuniyetinde ve müşteri sadakatinde artış sağlandığı gibi, geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulmasını sağlayacak altyapı da oluşturuluyor. Veriler ve istatistiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesi, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atılmış olması açısından da önemlidir" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SÜREKLİ GELİŞİM

Genel Müdür Türkoğlu, “'Vizyonuna Avrupa'daki en iyi 10 şirket arasında olmayı empoze etmiş olan YEDAŞ'ın 2,5 yıllık gibi kısa zamanda yakaladığı başarı, elektrik dağıtım sektörünün liderliğine soyunduğumuz vizyonun ilk adımlarıdır. Biz sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla hedef ve stratejilerinde sürdürülebilirlik, sürekli gelişim ve müşteri memnuniyeti ilkeleri çerçevesinde şekillenmektedir” dedi. 'Türkoğlu, “Kurumsal hedeflerimiz çerçevesinde, YEDAŞ’ın kaliteye giden yolculuğunda gerekli olan neyse biz onun elde edilmesi için çaba harcıyoruz. EFQM ödüllü bir şirketiz ve hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü’dür. Amaç toplam kalite ve rol model olabilmektir. Bizim yönetim anlayışımız zaten tüm paydaşların yön birliğini kapsadığı için rol modeli içselleştirmektir” diye konuştu.

KALİTE SİZİ BAŞARIYA GÖTÜRÜR

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “EFQM ödüllü bir şirketiz ve hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü’dür. Amaç toplam kalite ve rol model olabilmektir” dedi. Dünyanın önde gelen şirketler tarafından kullanılan Mükemmelik Modeli&Balance Score Card uygulamalarını kapsayan şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirten Genel Müdür Türkoğlu, “Kalite ve işbirliği ruhunun birleşmesinden oluşacak tüm potansiyellerin, şirketin başarısına doğrudan katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler