1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ`ın bilgi teknolojilerinde son hamlesi, SAP ile IS-U entegrasyonu

YEDAŞ`ın bilgi teknolojilerinde son hamlesi, SAP ile IS-U entegrasyonu

Enerji Günlüğü - Samsun, Çorum, Ordu, Amasya ve Sinop illerinde elektrik hizmeti sağlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ)bölgede çok daha...

YEDAŞ`ın bilgi teknolojilerinde son hamlesi, SAP ile IS-U entegrasyonu

Enerji Günlüğü - Samsun, Çorum, Ordu, Amasya ve Sinop illerinde elektrik hizmeti sağlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ)bölgede çok daha verimli, etkin ve hızlı şekilde hizmet verebilmek için 2 yıldır üzerinde titizlikle çalıştığı SAP sistemiyle IS-U ile entegrasyonunu sağladıklarını açıkladı. Genel Müdür Türkoğlu, “140 kişilik teknik ekip bu rol model uygulamayı hayata geçirmek için gece gündüz çalıştı” dedi.


2011 yılı Eylül ayında startını verdiği SAP projesine IS-U sisteminin entegrasyonunu sağlayamaya hazırlanan YEDAŞ, bu proje kapsamında mevcuttaki tüm operasyonel süreçlerini ve iş akışlarını yeniden tanımlamış oluyor. YEDAŞ, projenin canlı hizmete geçmesiyle birlikte, tüm şirket hizmetlerinde ve müşteri memnuniyetinde çok daha verimli, ölçülebilir ve entegre bir süreç yönetimine sahip olacak.


4 GÜN SİSTEM ÇALIŞMAYACAK


YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, bilgi teknolojileri alt yapımızda yapmış olduğumuz yeniliklerden ve uluslararası ölçekte kullanmakta olduğumuz SAP yazılımındaki IS-U sisteminin entegrasyonundan dolayı, 03 Haziran 2013 Pazartesi ve 06 Haziran 2013 Perşembe günleri arasında sistemlerimiz kapalı olacaktır. Bu nedenle; abonelik işlemleri, tahsilat işlemleri ve faturalama işlemleri gibi birçok hizmetimizi bu süre içerisinde veremeyeceğiz. 7 Haziran 2013 Cuma gününden itibaren yeni yazılımımız ve sistemimizle müşterilerimize tekrar hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.


2,5 YILDA YAKALANAN BAŞARI


Toplam Yönetim Kalite Sistemi ve Balance Card sistemiyle yönetilen bir şirket olduklarının altını çizen Türkoğlu, “Tüm dünya şirketlerinin kullandığı en iyi teknolojik alt yapıyı hazırladık ve hayata geçirdik. Toplam kalitenin sorumluluklarını yerine getirmelisiniz. 2013 yılında yüzde 100 bir teknolojik alt yapıya sahip olacağımız gibi, markalaşmış, kurumsal ve herkesin ‘rol model’ olarak örnek bir şirket olmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı. Türkoğlu şöyle konuştu: “Vizyonuna Avrupa’daki en iyi 10 şirket arasında olmayı empoze etmiş olan YEDAŞ’ın 2,5 yıllık gibi kısa zamanda yakaladığı başarı, elektrik dağıtım sektörünün liderliğine soyunduğumuz vizyonun ilk adımlarıdır. Her zaman yinelediğimiz gibi, paydaşlarımızla birlikte içselleştirerek yönettiğimiz bu süreçte, hedefimiz herkesçe takdir edilen ve ‘Rol model’ olarak örnek bir şirket olmak. Biz sorumluluklarımız yerine getiriyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler