1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’ın ‘inovasyon’ hedefli projesine TÜBİTAK ödülü

YEDAŞ’ın ‘inovasyon’ hedefli projesine TÜBİTAK ödülü

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ) ODTÜ Teknokent Ar-Ge Ofisi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Sanayi Odaklı Lisans...

YEDAŞ’ın ‘inovasyon’ hedefli projesine TÜBİTAK ödülü

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ) ODTÜ Teknokent Ar-Ge Ofisi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması’nda ikinci oldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından lisans bitirme tezlerinin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi ve öğrencilerin sanayi ortamında bulunarak uygulama tecrübesi edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması sonuçlandı ve dereceye giren projeler ödüllendirildi.

Yarışmaya Türkiye’deki 54 üniversiteden 474 öğrenci hazırlayıp sunduğu 201 proje katıldı. Yarışma jürisi, lisans bitirme tezlerini yenilikçilik, geliştirme süreci, yaygın etki, uygulanabilirlik-kullanılabilirlik açısından değerlendirdi.

NESLİHAN DOĞAN VE ARKADAŞLARI 2’NCİ 

Yarışmaya, YEDAŞ ODTÜ Teknokent Ar-Ge Ofisi’nde çalışan ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu Neslihan Doğan ve aynı bölümden mezun ekip arkadaşları Batuhan Kama, Andaç Kürün ve Mete Erzincanlı da katıldı. YEDAŞ ekibinin hazırladığı lisans bitirme tezi, 201 proje arasında ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ alanında ikinci oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak tarafından ödüllendirilen Neslihan Doğan ve ekip arkadaşlarına bir ödül ve takdir de YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu tarafından geldi. Başarıyı her zaman ödüllendirdiklerinin altını çizen Türkoğlu, “ODTÜ Ar-Ge Ofisi çalışanlarımızdan Neslihan Doğan ve ekip arkadaşlarını lisans bitirme tezlerindeki yaptıkları başarılı sunumlarından dolayı kutluyorum” dedi.

ODTÜ TEKNOKENT’TE AR-GE OFİSİ KURDUK 

Türkoğlu, YEDAŞ’ın ODTÜ Teknokent’te kurduğu Ar-Ge Ofisi’nin 2012 yılında faaliyetlerine başladığını belirterek, “Günümüzün rekabetçi koşullarında sürdürülebilir başarının sırrı, yenilikçi düşünce, değişim-gelişim ve yeni teknolojiye sahip olmaktır. Bu sürecin anahtarı Ar-Ge çalışmalarıdır. Ekonomik ve toplumsal kalkınmada belirleyici etken, ülkelerin ve şirketlerin Ar-Ge’ye yaptıkları yatırımlardır. Ar-Ge’nin taşıdığı önemin bilincinde olan ve ciddi bir bütçe ayıran şirketimiz, elektrik dağıtım sektöründe teknolojik ihtiyaçların milli imkanlarla karşılanabilmesi amacıyla ODTÜ Teknokent’te YEDAŞ Ar-Ge Ofisi kurdu ve grup faaliyetlerini teknoloji ve İnovasyon başlığı altında yürütmektedir.  Hedefimiz kaliteli enerji ve kesintisiz hizmet” dedi.

REKABETÇİ ORTAMDA EN İYİ TEKNOLOJİK ALT YAPI YEDAŞ’TA 

Elektrik dağıtım pazarı giderek daha da rekabetçi bir ortama dönüştüğünün ve ‘abone’ mantığının yerini ‘müşteri’ mantığına bıraktığını belirten Genel Müdür Türkoğlu,  şöyle devam etti: “Bu rekabet ortamında teknolojik olarak en iyi durumda olan şirket, rekabet avantajını da eline geçirecektir. Bu vizyonu önceden görerek harekete geçen ve çok kısa bir süre içerisinde Avrupa standartlarında teknolojik altyapıyı hazırlayan ve hayata geçiren YEDAŞ, Avrupa’daki elektrik dağıtım şirketleriyle aynı düzeye gelmiştir. Dağıtım sektörünün ‘lider’ ve ‘rol model’ şirketi olma yolunda büyük adımlar atan şirketimiz, ‘mükemmellik yolculuğundaki’ performansını sürekli olarak geliştirmekte ve kesintisiz, hızlı ve saygılı hizmet anlayışını müşteri memnuniyeti temelinde sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmektedir. Bu yolda bize kesintisiz güç veren Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çalık Bey’in liderliğinde,  tüm sosyal paydaşlarımızla birlikte oluşan sinerjimizin bizi başarıya çok daha yakın zamanda götüreceğine inanıyorum” diye konuştu.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Misyon, Vizyon ve Stratejik gelişimin sağlanmasında hedefe ulaşabilmek için kalite ve işbirliği ruhunun birleşmesinden oluşacak tüm potansiyeller, şirketin başarısına katkı sağlayacaktır” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler