1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’ın tasarruf projesi Münih sokaklarına gidiyor

YEDAŞ’ın tasarruf projesi Münih sokaklarına gidiyor

Enerji Günlüğü – YEDAŞ AR-GE Ofisi’nin inovasyon hedefli sokak aydınlatma projesi, Avrupa’dan teklif aldı.Almanya’nın Münih şehrinin Belediyesi,...

YEDAŞ’ın tasarruf projesi Münih sokaklarına gidiyor

Enerji Günlüğü – YEDAŞ AR-GE Ofisi’nin inovasyon hedefli sokak aydınlatma projesi, Avrupa’dan teklif aldı.

Almanya’nın Münih şehrinin Belediyesi, YEDAŞ AR-GE Ofisi’nin hazırladığı inovasyon sonuçlu sokak aydınlatma projesini,kullanmak istedi. YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Elektrik enerjisini uzaktan yönetme ve kontrol edebilecek bir projenin adımlarını attık. Avrupa’da örnek aldı” dedi

YEDAŞ, bütçesinden ayırdığı pay ile Ankara ODTÜ Teknokent’te AR-GE Ofisi kurdu. Kurulduğu ilk yılında TÜBİTAK tarafından ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ alanında ikincilik ödülü alan ve 2. İnovasyon Türkiye Fuarı’nda ilgi gören YEDAŞ AR-GE Ofisi, Sokak Aydınlatma Kontrol Sistemi ve Sekonder Koruma İzleme Sistemi Projeleri ile elektrik enerjisini uzaktan yönetme ve kontrol edebilecek bir projenin adımlarını attı.

EN ÖNEMLİ KAYNAĞIMIZ TASARRUF

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, ODTÜ Teknokent AR-GE Ofisi’ni ziyaret ederek, projeleri inceledi, fikir alışverişinde bulundu. Genel Müdür Türkoğlu, enerjinin kaynaklarının sınırlı olması ve tüketilebilir olması nedeniyle en önemli kaynağımızın tasarruf olduğunu belirterek, “AR-GE Ofisi’mizde tasarruf eksenli projeler üzerinde çalışıyoruz. YEDAŞ olarak, inovasyon hedefli sektörel projelere destek vermeyi amaçlıyoruz” dedi. ODTÜ Teknokent’te AR-GE Ofisi açan ilk elektrik dağıtım şirketi olduklarının altını çizen Türkoğlu, “AR-GE çalışmalarını inovasyona çevirmiş bir şirketiz. Geçtiğimiz ay İstanbul’da düzenlenen İnovasyon Fuarı’nda, AR-GE Ofisi’nde geliştirdiğimiz bir üründen dolayı Münih Belediyesi’nden sipariş aldık” diye konuştu.

TEKNOLOJİ VE İNOVASYON HEDEFLİ PROJERE DESTEK

Türkoğlu, YEDAŞ’ın ODTÜ Teknokent’te kurduğu AR-GE Ofisi’nin 2012 yılında faaliyetlerine başladığını belirterek, “Günümüzün rekabetçi koşullarında sürdürülebilir başarının sırrı, yenilikçi düşünce, değişim-gelişim ve yeni teknolojiye sahip olmaktır. Bu sürecin anahtarı AR-GE çalışmalarıdır. Ekonomik ve toplumsal kalkınmada belirleyici etken, ülkelerin ve şirketlerin AR-GE’ye yaptıkları yatırımlardır. AR-GE’nin taşıdığı önemin bilincinde olan ve ciddi bir bütçe ayıran şirketimiz, elektrik dağıtım sektöründe teknolojik ihtiyaçların milli imkanlarla karşılanabilmesi amacıyla ODTÜ Teknokent’te YEDAŞ AR-GE Ofisi kurdu ve grup faaliyetlerini teknoloji ve İnovasyon başlığı altında yürütmektedir.Hedefimiz kaliteli enerji ve kesintisiz hizmet” dedi.Türkoğlu, AR-GE Ofisi’nin hazırladığı Sokak Aydınlatma Kontrol Sistemi ve Sekonder Koruma İzleme Sistemi Projeleri’nin önemine değinerek, “YEDAŞ, teknolojik yatırımlarıyla elektrik enerjisini uzaktan yönetme ve kontrol edebilecek bir projenin adımlarını attı” diye konuştu.

REKABETÇİ ORTAMDA EN İYİ TEKNOLOJİK ALT YAPI YEDAŞ’TA

Elektrik dağıtım pazarı giderek daha da rekabetçi bir ortama dönüştüğünün ve ‘abone’ mantığının yerini ‘müşteri’ mantığına bıraktığını belirten Genel Müdür Türkoğlu,şöyle devam etti: “Bu rekabet ortamında teknolojik olarak en iyi durumda olan şirket, rekabet avantajını da eline geçirecektir. Bu vizyonu önceden görerek harekete geçen ve çok kısa bir süre içerisinde Avrupa standartlarında teknolojik altyapıyı hazırlayan ve hayata geçiren YEDAŞ, Avrupa’daki elektrik dağıtım şirketleriyle aynı düzeye gelmiştir. Dağıtım sektörünün ‘lider’ ve ‘rol model’ şirketi olma yolunda büyük adımlar atan şirketimiz, ‘mükemmellik yolculuğundaki’ performansını sürekli olarak geliştirmekte ve kesintisiz, hızlı ve saygılı hizmet anlayışını müşteri memnuniyeti temelinde sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmektedir. Bu yolda bize kesintisiz güç veren Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çalık Bey’in liderliğinde,tüm sosyal paydaşlarımızla birlikte oluşan sinerjimizin bizi başarıya çok daha yakın zamanda götüreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler