1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’tan 2020’ye kadar 1 milyar TL yatırım

YEDAŞ’tan 2020’ye kadar 1 milyar TL yatırım

Enerji Günlüğü - Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde faaliyet gösteren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ, 2020 yılına kadar 1 milyar TL’ye...

YEDAŞ’tan 2020’ye kadar 1 milyar TL yatırım

Enerji Günlüğü - Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde faaliyet gösteren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ, 2020 yılına kadar 1 milyar TL’ye yakın yatırım planlıyor. 

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, 39 bin kilometrekare alanda 3 milyon müşteriye elektrik dağıtım hizmeti verdiklerini belirtti. 2011 yılından itibaren nüfusun ve sanayinin yoğun olduğu şehir merkezlerindeki şebeke iyileştirme çalışmalarını hayata geçirdiklerini anlatan Aktürk, 2016 ve sonrasında ise kırsal bölgeye yatırım yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Aktürk, 2016-2020 yılları arasında, 827 Milyon TL değerinde şebeke, 129 Milyon TL teknoloji ve diğer alanlara yatırım olmak üzere toplam 956 Milyon TL yatırım hayata geçirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. 

DÜNYA’dan Ercün Üslü’nün haberine göre YEDAŞ’ın görev bölgesinde 204 MW’lik lisanssız elektrik üretim kapasitesi bulunduğunu anlatan Aktürk, halen bunun 9 MW’lik kısmının devreye alındığını vurguladı. Daha fazla lisanssız elektrik kapasitesinin devreye alınması için prosedürlerin kolaylaştırılmasının fayda sağlayacağını vurgulayan Aktürk “Ayrıca trafo merkezlerinde, lisanssız elektrik üretim bağlantısı için zamanında ve yeterli derecede kapasite hazırlanmalı” dedi. 2020 yılına kadar şebekeye çok yoğun ve dağınık şekilde bağlanacak lisanssız üretim kaynaklarının olumsuz etkilerini dengeleyecek önlemlerin alınması zorunluluğuna işaret eden Aktürk “Bu nedenle dağıtım şirketlerinin, dağınık üretim yönetim sistemlerini de kısa dönemde akıllı şebeke kapsamına dahil etmesi kaçınılmaz olacaktır’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler