1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’tan elektriği uzaktan yönetme buluşları!

YEDAŞ’tan elektriği uzaktan yönetme buluşları!

Enerji Günlüğü - YEDAŞ’ın ODTÜ Teknokent AR-GE Ofisi’nin 2. İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarındaki standında Sokak Aydınlatma...

YEDAŞ’tan elektriği uzaktan yönetme buluşları!

Enerji Günlüğü - YEDAŞ’ın ODTÜ Teknokent AR-GE Ofisi’nin 2. İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarındaki standında Sokak Aydınlatma Kontrol Sistemi ve Sekonder Koruma İzleme Sistemi projelerinin tanıtımı yapıldı.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ)’ın bütçesinden ayırdığı pay ile AR-GE çalışmalarını yürüten ve TÜBİTAK tarafından ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ alanında ikincilik ödülü alan ODTÜ Teknokent AR-GE Ofisi’nin 2. İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarındaki standında tasarrufa yönelik buluşları tanıtıldı. Türkiye’de ilk kez bir elektrik dağıtım şirketi, AR –GE bütçesine ayırdığı ödeneğiyleinovasyon hedefli bir icata imza attı.

24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Fuardaki standın açılışına YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ve YEDAŞ ve Çalık YEPAŞ’ın üst yöneticileri katıldı.

Genel Müdür Türkoğlu, “Bir elektrik dağıtım şirketi olan YEDAŞ, inovasyon hedefli projelerini hayata geçiriyor” dedi.

ODTÜ TEKNOKENT AR-GE OFİSİ İKİ PROJE HAZIRLADI

Dünyanın ilk 500 şirketinin kullandığı toplam kalite yönetimini uyguladıklarını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, 2. İnovasyon Türkiye Fuarı’nda, bölgesel ve küresel rolü itibariyle Türkiye’nin teknoloji ihraç eden bir ülke haline gelmesine hizmet edecek projelerin tanıtımının yapıldığını belirtti. Türkoğlu, “En ileri ve en yenilikçi projelerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımlarını yapma fırsatı bulduk. İnovasyon kültürünü ve patent bilincinin yaygınlaştırılmasında bu fuarları kullanmak, teknoloji ve sanayide fark oluşturma yeteneğinin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır” dedi. Türkoğlu, fuara ODTÜ Teknokent AR-GE Ofisi’nin hazırladığı Sokak Aydınlatma Kontrol Sistemi ve Sekonder Koruma İzleme Sistemi Projeleri ile katılım sağladıklarını söyleyerek, “YEDAŞ, teknolojik yatırımlarıyla elektrik enerjisini uzaktan yönetme ve kontrol edebilecek bir projenin adımlarını attı” diye konuştu.

TECRÜBE VE BİLGİMİZ BAŞARIYI GETİRMEKTEDİR

Türkoğlu, “Günümüzün rekabetçi koşullarında sürdürülebilir başarının sırrı, yenilikçi düşünce, değişim-gelişim ve yeni teknolojiye sahip olmaktan geçmektedir. Bu sürecin anahtarı ise Ar-Ge çalışmalarına verdiğiniz önemdir” dedi. Genel Müdür Türkoğlu, “YEDAŞ, Avrupa’nın büyük şirketlerinin kullandığı ve Türkiye’de en üst düzeyde SAP kullanıcı olan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketidir. Kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunmak ve müşteri memnuniyeti en üst düzeyde tutmak istiyoruz. Avrupalının kullandığı elektriğin aynı şekilde bölgemizde de kullanılması için yatırımlarını gerçekleştiren YEDAŞ, tüm tecrübesi ve bilgisiyle, kısa sürede başaracaktır. YEDAŞ, tüm paydaşlarıyla birlikte bir yön birliği içerisinde ortak sinerji yaratarak, müşteri memnuniyeti odaklı bir yönetim modeli sergilemektedir” şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİ, TÜM İŞ SÜREÇLERİNDE AKTİF

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “YEDAŞ, dünyanın ilk 500 şirketinin kullandığı Toplam Kalite Yönetimi Modeli yönetilmekte ve büyük şirketlerin tercih ettiği Balance Card sistemini uygulamaktadır. Teknolojik yatırımlar, YEDAŞ’ın her iş sürecinde aktif halde çalışmaktadır. Amacımız ölçülebilir, şeffaf ve yönetilebilmek olmaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler