1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’tan Havza’ya 6 km’lik aydınlatma hattı

YEDAŞ’tan Havza’ya 6 km’lik aydınlatma hattı

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), Samsun’un Havza ilçesinde yaklaşık 6 kilometrelik yeni aydınlatma şebekesi kurdu. 34...

YEDAŞ’tan Havza’ya 6 km’lik aydınlatma hattı

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), Samsun’un Havza ilçesinde yaklaşık 6 kilometrelik yeni aydınlatma şebekesi kurdu. 

34 bin 394 km2 alanda yaklaşık 3 milyon kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sunan YEDAŞ’ın Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, 2011-2016 yılları arasında 1.534 km aydınlatma tesisi yatırımı yaptıklarını vurguladı. Son olarak Samsun Havza’daki sokak aydınlatma tesisi yatırımları kapsamında 301 direk, 516 armatür montajı yapıldığını ve 10.615 metre kablo kullanıldığını açıklayan YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, proje maliyetinin yaklaşık 1 Milyon TL olduğunu belirtti. 

Havza’da aydınlatma tesisi kurulan güzergahın, 50 köy için bağlantı yolu özelliği taşıdığını da vurgulayan Rıdvan Aktürk, “Bu yol şehirlerarası ulaşım için de kullanılıyor. Bu sebeple hem bölge halkı hem de şehirlerarası seyahat eden vatandaşlar için faydalı oldu” dedi. 

Polis ve Jandarma kontrol noktaları, 19 Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksek Okulu, Yeni Havza Devlet Hastanesi, Havza Buğday Pazarı Sanayi, Havza Küçük Sanayi Sitesi ve Yurtkur’un da yeni aydınlatılan bu bölgede yer aldığını da hatırlatan Aktürk, “İnsan trafiği açısından yoğun bir bölge ve güvenlik açısından sokak aydınlatma ihtiyacını değerlendirerek 6 km’lik bir tesis inşa ettik. Havza’da inşa edilen aydınlatma tesisinin yanı sıra Samsun-Ankara yolu, Samsun-Kastamonu yollarının da aydınlatmasını tamamladık. Müşterilerimizin güvenliği ve konforunu sağlamak amacıyla altyapı, şebeke ve teknoloji yatırımlarımıza 2017 yılında büyük bir hızla devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler