1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. YEDAŞ’tan konuşan eldiven projesine ödül

YEDAŞ’tan konuşan eldiven projesine ödül

Enerji Günlüğü - Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’nda, YEDAŞ Özel Ödülü konuşma engellerin hayatına kolaylık getirecek ‘konuşan eldivenler’...

YEDAŞ’tan konuşan eldiven projesine ödül

Enerji Günlüğü - Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’nda, YEDAŞ Özel Ödülü konuşma engellerin hayatına kolaylık getirecek ‘konuşan eldivenler’ projesine verildi.‘DeebSOS’ projesi Türk İşaret Dilini Sese Çeviriyor. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Konuşma engelliler YEDAŞ’ın paydaşı ve müşterisidir. Hayatı kolaylaştırması amacından bir proje” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve ODTÜ Teknokent'in, bu yıl 9’uncusunun düzenlediği teknoloji tabanlı girişimcilik yarışması olan ‘Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Üniversite, kamu, sanayi, bilişim, enerji gibi birçok sektörü bir araya getiren yarışma finalinde, 3 ayrı kategoride 11 proje yarıştı. YEDAŞ Özel Ödülü’nü, Savunma Sanayii Kategorisi’ne ‘Türk İşaret Dilini Sese Çeviren Eldiven’ (DeebSOS) projesiyle katılan Deeblab ekibi kazandı. Projenin en önemli özelliği konuşma engellilerinin kullandığı Türk işaret dilini, sese çeviriyor olması. 

İNOVASYON HEDEFLİ BU PROJE HAYATI KOLAŞLAŞTIRACAK

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, bu tür yarışmalarda gençlerden inovasyon hedefli projeler beklediklerini belirterek, “YEDAŞ’ın bu bakışıyla aynı zamanda toplum olarak paydaşları olan konuşma engeli müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedeflemiştir” dedi. “Enerjinin kaynaklarının sınırlı olması ve tüketilebilir olması nedeniyle en önemli kaynağımızın tasarruf olduğunu bilmeliyiz” diyen Türkoğlu, şöyle devam etti:Bu yüzden projelerin daha sektörel olmasını önemsiyorum. Gençlerimizden enerji tasarrufu eksenli projeler bekliyoruz. YEDAŞ olarak, inovasyon hedefli sektörel projelere destek vermek için buradayız” dedi. ODTÜ Teknokent’te AR-GE Ofisi açan il elektrik dağıtım şirketi olduklarının altını çizen Genel Müdür Türkoğlu, “AR-GE çalışmalarını inovasyona çevirmiş bir şirketiz. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen İnovasyon Fuarı’nda, AR-GE Ofisi’nde geliştirdiğimiz bir üründen dolayı Münih Belediyesi’nden sipariş aldık.”.

67 NOKTADA TÜM ALT YAPI ŞEBEKESİNİ İZLİYORUZ

“Ölçemezseniz yönetmezsiniz” diyen Türkoğlu, “Çok basit ve nettir. YEDAŞ, Avrupa’nın en iyi elektrik dağıtım şirketlerinin kullandığı bilgi teknolojilerini kullanıyor. SAP Forum İstanbul’da, ‘En Başarılı ve Kapsamlı SAP Projesi’ ödülü aldık. 2,5 yıl gibi kısa sürede SAP’in tüm modüllerini sistemine entegre eden bir şirketiz. Kamu, bu görevi özel sektöre devrederken, kamusal hafızayı, kurumsal hafızayı hızlı bir şekilde geçişini sağlamamız gerekiyordu. Hep söylediğim bir örnektir. 10 yıl önce emekli olan yer altı kablo haritasını bilen Mehmet Usta’yı evinden arardık. Çünkü yer altı şebekesinin kayıtları yoktu. Ama şu anda YEDAŞ’ın sorumlu olduğu 5 ilde, 67 noktada tüm kırsal şebeke dahil online izleyebilen bir sisteme sahibiz” ifadelerini kullandı. 



YEDAŞ’IN DESTEĞİ ODTÜ’DE SEDİR FİDANI OLDU

‘Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’ finaline, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. YEDAŞ’ın, yeni fikirlerin yeşermesine verdiği desteği ödüllendirmek adına, ODTÜ arazisinde kurulan YFYİ Ağaçlandırma Bölgesi’nde Toros Sediri Fidanı dikildi.

Önceki ve Sonraki Haberler