1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. YEDAŞ`tan SMA hastası bebeğe güç

YEDAŞ`tan SMA hastası bebeğe güç

Enerji Günlüğü - Samsunlu SMA hastası, 10 aylık Ece Nur Duran'ın evinin elektriği, kesintisiz güç kaynağı üzerinden sağlanacak.  Samsun Atakum'da...

YEDAŞ`tan SMA hastası bebeğe güç

Enerji Günlüğü - Samsunlu SMA hastası, 10 aylık Ece Nur Duran'ın evinin elektriği, kesintisiz güç kaynağı üzerinden sağlanacak.  

Samsun Atakum'da yaşayan 10 aylık Ece Nur Duran adı bebek, dünyada 5 milyarda bir görülen Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 adlı bir hastalığın pençesinde. Ece Nur bebek, hastalığı nedeniyle yaşama tutunmak için elektrikle çalışan cihazlara mahkum.

Ece Nur Duran'ın durumu, bölgedeki elektrik dağıtım operatörü YEDAŞ'ı harekete geçirdi. Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, YEDAŞ'ın teknik ekiplerini Ece Nur Duran'ın evine gönderip, bebeğin yaşamını sürrdürmesi için gereken elektrikli cihazları inceletti ve teknik bir rapor hazırlattı.

Ersin ve Hatice Duran çiftinin oturduğu evin enerjisini 'güç kaynağı' üzerinden verdirmek için çalışma başlatan Genel Müdür Türkoğlu, "Bu bölgedeki şebekemiz yeraltına alındı ve sorunsuz. Normal şartlarda elektrikler kesilmez. Ancak enerji arz yetersizliği kaynaklı elektrik kesintisi risklerini de göz önünde bulundurduk. Yani doğal afet bile olsa kesintisiz güç kaynağı üzerinden elektrik vereceğimiz için Ece Nur'un cihazları bir sorun yaşamayacak. Bu çalışmamızla Ece Nur artık hiç enerjisiz kalmayacak. Evinin enerji akışını sıfır risk konumuna aldık. Ece Nur'a acil şifalar diliyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler