1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yedi Avrupa ülkesi fosil yakıt ihracat desteğini durduracak

Yedi Avrupa ülkesi fosil yakıt ihracat desteğini durduracak

Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, Hollanda, Danimarka ve İsveç kömür, petrol ve doğal gaz ihracatına finans ve sigorta desteğini sonlandıracak.

Yedi Avrupa ülkesi fosil yakıt ihracat desteğini durduracak

Enerji Günlüğü - Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, Hollanda, Danimarka ve İsveç kömür, petrol ve doğal gaz ihracatına finans ve sigorta desteğini sonlandıracak.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire yaptığı açıklamada, Almanya, Fransa ve İngiltere de dahil olmak üzere yedi Avrupa ülkesinin Çarşamba günü fosil yakıt projeleri için kamu ihracat garantilerini durduracağını söyledi. İspanya, Hollanda, Danimarka ve İsveç girişimi destekleyen diğer dört ülke.

ABD Biden yönetiminini de aralarında görmeyi umduklarını belirten Le Maire, "Tüm ihracat garantilerinin fosil yakıtları finanse etmesini durdurmaya kararlıyız ve aynı zamanda her ülkenin endüstriyel özelliklerini ve işler üzerindeki etkisini göz önünde bulunduruyoruz” ifadesini kullandı. Le Maire ayrıca, yedi ülkenin iklim dostu projeleri ve ihracat finansmanı politikalarında şeffaflığı desteklemeyi taahhüt edeceğini söyledi.

İngiltere, Fransa ve İsveç fosil yakıt sektörü için ihracat garantilerini durdurma planlarını hazırlamış durumdalar. Gruptaki diğer ülkeler ise fosil yakıtlara desteklerini ne kadar hızlı sona erdireceklerine henüz karar vermediler.

Kömür, petrol ve gaz altyapısı, geleneksel olarak birçok ülkenin kamu ihracat finansmanı kurumlarının portföylerinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Bu fosil yakıtlar devlet destekli finansman garantileri ve yurtdışındaki zararlara karşı sigorta yoluyla ihracatı desteklemektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler