1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yedisu HES’e yardımcı güneş enerji santrali kurulacak

Yedisu HES’e yardımcı güneş enerji santrali kurulacak

Özaltın Enerji, 317 milyon TL yatırımla Bingöl’de işletmekte olduğu Yedisu Regülatörü ve HES’e yardımcı kaynak olarak 22,709598 MWe kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak.

Yedisu HES’e yardımcı güneş enerji santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Bingöl’ün Kiğı ilçesinde Peri Çayı üzerinde Özaltın Enerji tarafından işletilen 22,71 MWe kurulu gücündeki Yedisu Regülatörü ve HES güneşle hibrit santrale dönüştürülecek. 

Özaltın Enerji Üretim ve İnşaat Anonim Şirketi, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde işletmekte olduğu 22,71 MW kurulu gücündeki Yedisu Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’ne (HES) yardımcı kaynak olarak güneş enerji santrali (GES) kurmayı planlıyor. Güneş santralinin Kiğı İlçesi, Duranlar Köyü Mevkiinde 34,06 hektarlık alanda kurulması ve 22,709598 MWe kurulu gücünde olması öngörülüyor. Yedisu HES YK GES projesinin bedelinin ise 317 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Proje kapsamında kurulacak güneş enerji santralinde monokristal halfcut fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrilecek. Santralde 41.669 Adet (545 Watt) panel, 114 adet inverter kurulacak. Santralde yılda 32.912.060 kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler