1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEK desteğine başvurular için son iki gün

YEK desteğine başvurular için son iki gün

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji kaynaklarınımını teşvik için sağlanan desteklerden yararlanmak isteyenlerin en geç yarın mesai saati bitimine...

YEK desteğine başvurular için son iki gün

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji kaynaklarınımını teşvik için sağlanan desteklerden yararlanmak isteyenlerin en geç yarın mesai saati bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.
Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun (YEK Kanunu) gereğince hazırlanan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik'in (YEKDEM Yönetmeliği) 6'ncı maddesi çerçevesinde, 2013 yılında söz konusu desteklerden yararlanmak isteyenlere tanınan başvuru süresi yarın sona eriyor.
Destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 31 Ekim 2012 tarihi mesai saati sonuna kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvurmaları gerekiyor. Kuruma ulaşmamış evrak dikkate alınmayacak, postaya verilme tarihi ve oluşabilecek gecikmeler dikkate alınmayacak.
Başvuru yapmak isteyen lisans sahibi tüzel kişilerin; YEKDEM Yönetmeliğinin
EK-1 Başvuru Dilekçesini ve
8'inci maddesi uyarınca alınan 11/8/2011 tarihli ve 3354-47 sayılı Kurul Kararına göre hazırlanmış bu Duyuruya ekli Bilgi Formunun ilgili nüshasında öngörülen bilgileri, başvuru dosyasında EPDK'ya sunmaları gerekiyor.

HANGİ TESİSLER YARARLANABİLİYOR?
YEK destekleme mekanizmasından 2013 yılında yararlanmak amacıyla başvuru yapılan üretim tesislerinde aranan şartlar şöyle:
- 18 Mayıs 2005 tarihi ve sonrasında işletmeye girmiş olmalı
- Başvuru tarihi itibarıyla geçici kabulü yapılarak işletmeye alınmış olmalı
- Lisansına derc edilmiş kurulu gücünün tamamı devreye alınmış olmalı

LİSANSSIZLAR İÇİN DE BAŞVURU
2013 yılında, YEK desteklerinden lisanssız elektrik üreticileri de yararlanabilecek. Bu çerçevede, perakende satış lisansı sahibi dağıtım şirketlerinin bölgelerinde üretim yapacak lisanssız elektrik üreticileri için 2013 yılı YEK Listesine YEKDEM Yönetmeliği uyarınca başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler