1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEKA RES ve GES’lerde avantajlı fiyat süresi 3 ay uzatıldı

YEKA RES ve GES’lerde avantajlı fiyat süresi 3 ay uzatıldı

Avantajlı fiyatla serbest piyasaya elektrik satabilen YEKA RES ve YEKA GES’lerin aynı şartlarda satış süreleri, OHAL gerekçesiyle 3’er ay uzatıldı.

YEKA RES ve GES’lerde avantajlı fiyat süresi 3 ay uzatıldı

Enerji Günlüğü - Avantajlı fiyatla serbest piyasaya elektrik satabilen YEKA RES ve YEKA GES’lerin aynı şartlarda satış süreleri, OHAL gerekçesiyle 3’er ay uzatıldı. 

143 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Yenilenebilir Enerji kaynak Alanları (YEKA) Yatırımlarına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Kararnameye göre Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun uyarınca yarışması yapılan ve bugün (20 Nisan 2023) itibarıyla sözleşmesi devam eden yatırımlarda üretilen elektriğin, serbest piyasada değerlendirilebilmesiyle ilgili süreler 3 ay uzatıldı. 

Bu kapsamdaki YEKA yatırımlarında sözleşme tarihinden itibaren rüzgar enerjisi santrallerinde (RES) önlisans ve kurulum dahil 66 ay; güneş enerjisi santrallerinde (GES) ise 48 ay boyunca 200 kuruştan serbest piyasaya satış yapılabiliyordu. Bu sürenin sonunda ise ancak 20 kuruşluk ihale fiyatı ile satış mümkün olabiliyordu. 

Yeni düzenlemeyle Olağanüstü Hal durumu dolayısıyla, bu sürelere 3 ay ilave edilmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler