1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. YEKA rüzgar ihalesi 3.48 cent ile Siemens’in!

YEKA rüzgar ihalesi 3.48 cent ile Siemens’in!

Enerji Günlüğü - 1000 MW’lik YEKA rüzgar lisans ihalesinde yarış soluk soluğa devam ediyor. Fiyatlar 3.50 cent/kWh seviyesine kadar indi. İhale Siemens,...

YEKA rüzgar ihalesi 3.48 cent ile Siemens’in!

Enerji Günlüğü - 1000 MW’lik YEKA rüzgar lisans ihalesinde yarış soluk soluğa devam ediyor. Fiyatlar 3.50 cent/kWh seviyesine kadar indi. İhale Siemens, Türkerler, Kalyon konsorsiyumunun 3.48 cent/kWh'lik en iyi teklifiyle sonuçlandı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın düzenlediği yerli ekipman kullanım ve yerli ekipman üretim yatırımı şartlı 1000 MW’lik rüzgar lisans ihalesi kıran kırana bir yarışa sahne oldu. 

İhaleye 8 konsorsiyum teklif sunmuştu. Kapalı zarfla verilen teklifler bugün açıldı. İlk beşe kalan oyuncular arasında açık eksiltme yarışı yapıldı. 

Enercon, Goldwind ve Vestas elenirken, açık eksiltme kısmına GE-Fina, Siemens-Kalyon-Türkerler, Nordex-Zorlu, MingYang-İlk İnşaat, Senvion-IC İçtaş katıldı. Açık eksiltme Siemens-Kalyon-Türkerler Konsorsiyumu'nun verdiği 4.19 cent'lik en düşük kapalı teklif seviyesinden başladı. 

Son ikiye MingYang-İlk İnşaat ile Siemens-Kalyon-Türkerler kaldı. MingYang-İlk İnşaat mola almalarına rağmen 30. tura kadar geldi. Siemens-Kalyon-Türkerler’den gelen 3.49 cent’lik teklifin ardından MingYang-İlk İnşaat temsilcileri ihaleden çekildiklerini açıkladı.

İhaleyi komisyonunun talebi üzerine Siemens-Kalyon-Türkerler Konsorsiyumu temsilcileri tekliflerinde 1 cent'lik indirim daha yaptılar. Böylece 1000 MW'lik YEKA rüzgar lisans ihalesi, Siemens-Kalyon-Türkerler konsorsiyumunun verdiği 3.48 cent/kWh'lik en iyi teklifiyle sonuçlandı. 

YARIŞIN DAHA AYRINTILI HALİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler