1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. YEKA rüzgar santrali ihalesi için dev ortaklık

YEKA rüzgar santrali ihalesi için dev ortaklık

Enerji Günlüğü - 1000 MW’lik Yenilenebilir Kaynak Alanları (YEKA) rüzgar santrali lisans ihalesine Borusan EnBW ENerji, Fina Enerji, Özgül Holding ve GE...

YEKA rüzgar santrali ihalesi için dev ortaklık

Enerji Günlüğü - 1000 MW’lik Yenilenebilir Kaynak Alanları (YEKA) rüzgar santrali lisans ihalesine Borusan EnBW ENerji, Fina Enerji, Özgül Holding ve GE birlikte girecek. 

1000 MW’lik YEKA güneş enerjisi ihalesinin sonuçlanmasının ardından, istekli şirketlerin YEKA rüzgar enerjisi lisans ihalesine yönelik hazırlıkları da hızlandı. GE, Borusan EnBW Enerji, Fina Enerji ve Özgül Holding, 1000 MW’lik ortak rüzgâr santrali kurulumu, işletimi ve finansmanını içeren YEKA Rüzgar ihalesine birlikte katılmak üzere anlaştı. 

Türkiye’nin yenilenebilir enerji portföyüne katkı sağlayacak rüzgâr YEKA projesinde şirketler, finansman ve proje için ön hazırlık çalışmalarına başlayacak. İşbirliğine ilişkin yapılan açıklamada “GE, Borusan EnBW Enerji, Fina Enerji ve Özgül Holding iş birliği, ekipman ve finansman desteği konularında birbirini tamamlayan bir nitelik gösterirken; güçlü bir mali yapı ve bilgi birikimi kuvvetli bir ekip ortaya çıktı” ifadesine yer verildi. 

Rüzgâr enerjisi ekipman ve çözümleri Türkiye’de 23 santralde kullanılan GE’nin Türkiye’deki rüzgâr enerjisi kurulu gücündeki payı 1 GW’ın üzerinde. Halen kurulumu devam eden projelerle bu rakam 1.2 GW’a çıkacak. 

Konsorsiyumun ortaklarından Fina Enerji’nin toplam 305 MW kapasiteye sahip sekiz adet rüzgâr santrali faaliyette. Şirket dört yeni rüzgâr enerjisi santrali üzerinde çalışırken, 24 ay içerisinde toplam 200 MW kapasiteyi devreye almayı planlıyor. 

Konsorsiyumun bir diğer ortağı Türk-Alman ortaklığı Borusan EnBW Enerji de faaliyetteki yedi adet rüzgâr enerji santrali ve bu alandaki yatırımlarıyla öne çıkıyor. Ürün portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanan Borusan EnBW Enerji’nin 406 MW’lık toplam kurulu gücünün 349 MW’ını rüzgâr enerjisi oluşturuyor.

Enerji şirketlerine, enerji projeleri geliştirme, proje yönetimi, mühendislik çözümleri ve enerji portföy yönetimi hizmetleri sunan Özgül Holding de bugüne kadar 10 rüzgâr enerji projesinde anahtar teslim çözümler sundu ve proje yönetimi konusunda halen çözümler sunmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler