1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. YEKA santrallerinde lisans sürelerine sınır

YEKA santrallerinde lisans sürelerine sınır

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Kaynak Alanları'na (YEKA) kurulacak güneş ve rüzgar santrallerine, en fazla YEKA yönetmeliği çerçevesinde belirlenen...

YEKA santrallerinde lisans sürelerine sınır

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Kaynak Alanları'na (YEKA) kurulacak güneş ve rüzgar santrallerine, en fazla YEKA yönetmeliği çerçevesinde belirlenen süre kadar lisans verilecek. 

Enerji Piyasası Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Söz konusu yönetmeliğin elektrik üretim lisansı sürelerini düzenleyen 9’uncu maddesinin ikinci fıkrasına, yenilenebilir kaynak alanı (YEKA) kapsamındaki lisanslamalarla ilgili bir bölüm eklendi. Fıkranın yeni hali şöyle: 

“(2) Lisans, faaliyetin niteliği dikkate alınarak en az on, en çok kırk dokuz yıl için verilir. Ancak, Kanunun geçici 12 nci maddesi kapsamında verilen üretim lisansının süresi, http://enerjigunlugu.net ilgili mevcut sözleşmenin süresi ile sınırlıdır. YEKA için verilen üretim lisansının süresi, YEKA Yönetmeliği çerçevesinde belirlenen süre ile sınırlıdır.” 

Düzenlemeyle, YEKA'lara kurulacak rüzgar ve güneş başta olmak üzere yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik santrallerine verilecek lisansın süresi, YEKA yönetmeliği çerçevesinde belirlenen süreyi geçemeyecek. 

Enerji Günlüğü 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler