1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEKDEM başvuru formu güncellendi

YEKDEM başvuru formu güncellendi

YEKDEM başvurularında kullanılan başvuru bilgi formu, hibrit santrallere ilişkin bilgileri içerecek şekilde güncellendi. 

YEKDEM başvuru formu güncellendi

Enerji Günlüğü - YEKDEM başvurularında kullanılan başvuru bilgi formu, hibrit santrallere ilişkin bilgileri içerecek şekilde güncellendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) başvuru dilekçesi ve bilgi formunu, hibrit santrallerin başvurularına da uygun olacak şekilde güncelledi. 

Buna göre başvuru sırasında elektronik ortamda doldurulması gereken bilgi formunda bundan böyle telefon no, faks no ve kayıtlı eposta adresi sorulmayacak. Tesis Tipi bilgisi ise Ana Tesis Tipi sorgusuyla yer alacak.  Kaynak Türü sorgusu da formdan kaldırıldı. Onun yerine Ana Kaynak Türü ve Yardımcı Kaynak Türü sorguları yer alacak. 

Önceki Yıl Gerçekleşen Üretim Miktarı sorgusu, bundan böyle formda yer almayacak. YEKDEM’e Esas Güç (MWe); Ünite Sayısı, Yıllık Üretim Miktarı ve İşletmeye Giriş Tarihi bilgileri ise aynen muhafaza edildi. Bazı sorgular da aşağıdaki gibi değiştirildi. 

  • Kurulu Güç MWm yerine; Ana Kaynak Kurulu Gücü MWm
  • Kurulu Güç MWe yerine; Ana Kaynak Kurulu Gücü MWe. 

Yeni form, başvuran tesis hibrit bir tesis ise, Yardımcı Kaynak Kurulu Gücü’nü de soracak şekilde düzenlendi. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler