1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEKDEM başvuru süresi bir ay uzatıldı

YEKDEM başvuru süresi bir ay uzatıldı

YEKDEM başvurularının süresi bir ay uzatıldı. Başvurular 30 Kasım’a kadar yapılabilecek. 

YEKDEM başvuru süresi bir ay uzatıldı

Enerji Günlüğü - YEKDEM başvurularının süresi bir ay uzatıldı. Başvurular 30 Kasım’a kadar yapılabilecek. 

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kaydı için belirlenen son başvuru tarihi, 31 Ekim’den 30 Kasım’a ötelendi. 

Yönetmelik değişikliği, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin, lisans bazında, bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e kayıt yaptırma süresini, bir ay uzatarak son başvuru tarihini 30 Kasım olarak belirledi. 

YETKİLİ KİŞİ BİLDİRİMLERİ E 30 KASIM’A KADAR YAPILACAK

YEKDEM’e kayıt olmak üzere başvuruda bulunacak üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin, YEKDEM başvurusunu yapmaya yetkili kıldığı kişiye veya kişilere ait yetki belgelerinin aslını ya da noter onaylı bir nüshasını Kuruma sunma tarihi de en geç 30 Kasım olacak şekilde ötelendi. Ancak yetkili kişi bildirimlerinin, YEKDEM başvurusundan önce tamamlanması gerekiyor. 

YEKDEM’den yararlanmak üzere başvuruda bulunan ancak başvurudan vazgeçmek isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişiler de bu taleplerini en geç 30 Kasım tarihine kadar Kuruma yazılı olarak bildirmek zorunda olacaklar. 

NİHAİ LİSTE 31 ARALIK’A KADAR AÇIKLANACAK

Yönetmeliğe uygun şekilde yapılan başvurular incelendikten sonra ön YEK listesi olarak EPDK’ya ait web sitesinde Aralık ayının ilk 10 günü içinde ilan edilecek. Kurum daha önce bu ilanı Kasım ayının ilk 10 günüde yayınlıyordu. 

YEKDEM’den yararlanabilecek olanları içeren nihai YEK listesi ise 31 Aralık tarihine kadar sonuçlandırılacak. Nihai YEK listesi, Kurul kararı ile belirlenecek örneğe uygun olarak düzenlenerek Kurum internet sayfasında duyurulacak ve EPİAŞ’a bildirilecek. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler