1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEKDEM’e başvurularda elektronik imza dönemi

YEKDEM’e başvurularda elektronik imza dönemi

Enerji Günlüğü – YEKDEM başvuruları EPDK’nın belirlediği çerçevede elektronik ya da mobil imza ile yapılacak.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),...

YEKDEM’e başvurularda elektronik imza dönemi

Enerji Günlüğü – YEKDEM başvuruları EPDK’nın belirlediği çerçevede elektronik ya da mobil imza ile yapılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yaptı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim lisansı sahibi tüzel kişiler başvurularını elektronik ya da mobil imzayla yapacaklar.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim lisansı sahibi tüzel kişileri bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e kayıt olmak isterlerse 31 Ekim’e kadar EPDK’ya başvuracaklar. Bu bağlamda bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e kayıt olmak için başvuruda bulunacak üterim sahibi tüzel kişiler başvuru yapmadan önce 31 Ekim’e kadar YEKDEM başvurusu yapmaya yetkili kıldığı kişi veya kişilere ait yetki belgelerinin aslını ya da noter onaylı nüshasını EPDK’ya sunacaklar. Yetkili olarak belirlenen kişi/kişilerde değişiklik olursa yetki belgeleri güncellenerek EPDK’ya sunulacak. Yetki belgelerinin usul ve gerçeğe uygun şekilde EPDK’ya sunulmasından üretim lisansı sahibi tüzel kişiler sorumlu olacak.

Lisanssız üretim kapsamında yenilenebilir kaynaklara dayalı üretim tesisi kuran gerçek veya tüzel kişilerin ihtiyaç fazlası elektriği o bölgeden sorumlu görevli tedarik şirketleri tarafından alınacak. Görevli tedarik şirketleri lisans süreleri boyunca başvuruya gerek olmadan YEKDEM’e kayıt yaptırabilecekler.

YEKDEM’den yararlanmak üzere başvuruda bulunanlar, başvurularından vazgeçmek isterlerse bunu, 31 Ekim’e kadar EPDK’ya yazılı olarak bildirmek zorundalar.

Enerji Günlüğü

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler