1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yemeksepeti temiz elektrik tüketimini belgeledi

Yemeksepeti temiz elektrik tüketimini belgeledi

Yemeksepeti, yıllık 621,4 bin kWh elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacak.

Yemeksepeti temiz elektrik tüketimini belgeledi

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk online yemek sipariş hizmeti Yemeksepeti, CK Enerji Boğaziçi Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sahibi oldu. 

Sürdürülebilir bir gelecek için karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen Türkiye’nin ilk online yemek sipariş hizmeti Yemeksepeti, tükettiği elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgelemek için CK Enerji Boğaziçi Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı. 2001’de kurulan ve Mayıs 2015’te dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero bünyesine katılan Yemeksepeti, I-REC ile yıllık 621 bin 470 kWh’lik elektrik tüketiminin tamamını yeşil enerjiden karşılayacağını duyurdu.

“BU DUYARLI YAKLAŞIMIN BİR PARÇASI OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya için hem ticarethane hem sanayi tarifesindeki müşterilerine tükettikleri enerjinin yenilenebilir enerji kaynaklardan tedarik edildiğini belgelendirmek üzere uluslararası piyasalarda geçerliliği olan I-REC sertifikasını düzenlediklerini söyleyen CK Enerji Boğaziçi Elektrik Satış Direktörü Hakan Dursun, “Sürdürülebilirlik kapsamında birçok iyileştirmeler yapmış olan iş ortağımız Yemeksepeti ile I-REC anlaşması yaparak yeni bir iş birliğine imza atmaktan, çevreye gösterdikleri bu duyarlı yaklaşımlarının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz ve ben ve ekibim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“SEKTÖRDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FARKINDALIĞI HEDEFLİYORUZ”

Yemeksepeti Kurumsal İletişim Direktörü Tuba Güven de yaptığı açıklamada, “CK Enerji Boğaziçi Elektrik ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde, çevre ve doğal kaynaklara olan sorumluluğumuzu yerine getirirken, aynı zamanda diğer firmalara da örnek teşkil ederek sektörde sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu anlaşma, Yemeksepeti'nin enerji verimliliği ve çevre dostu uygulamalarını daha da ileri taşıyacak ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya inşa etme çabalarımızı destekleyecektir” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler