1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Yeni EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

Yeni EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Yılmaz getirildi. İkinci başkan Ümit Kayrak olurken, boş bulunan üyeliklere...

Yeni EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Yılmaz getirildi. İkinci başkan Ümit Kayrak olurken, boş bulunan üyeliklere de Zekeriya Gökşenli ve İbrahim Tan atandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nda görev süresi dolan Hasan Köktaş'ın yerine atama yapıldı. Boş bulunan iki Kurul üyeliğine de yeni isimler getirildi. Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararnamesine göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığı'na üyeliğinin kalan süresi boyunca geçerli olmak üzere Mustafa Yılmaz getirildi. İkinci başkanlığı Ümit Kayrak üstlenirken, boş bulunan üyeliklere de Zekeriya Gökşenli ve İbrahim Tan atandı.

EPDK'dan da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, EPDK'nın yıllık 120 milyar dolar ticaret hacmi olduğu hesaplanan ve 30 binin üzerinde lisanslı şirketin faaliyet gösterdiği elektrik, petrol, doğal gaz ve LPG piyasalarını düzenleyip denetlemekle görevli olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, başkanlık görevini üstlenen Mustafa Yılmaz'ın kısa özgeçmişine de yer verildi. 

Yeni EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz kimdir?

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep Nizip’te doğdu. 1984-1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Hukuk eğitimini tamamladı. İstanbul'da 1989 yılında serbeste avukatlığa başladı. 1993-2004 yılları arasında enerji sektöründe avukatlık mesleğini icra etti. Bazı sivil toplum örgütü faaliyetlerine katkıda bulundu. Mustafa Yılmaz, 21.2.2004 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliği görevini üstlendi. 28.01.2010 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 2.Başkan olarak atanan Yılmaz 26.02.2010 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile deikinci kez 2.başkanlığa atandı. Mustafa Yılmaz evli üç çocuk babası. 

EPDK'YA HUKUKÇU BAŞKAN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler