1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yeni güneş ve rüzgar YEKA bölgeleri belli oldu

Yeni güneş ve rüzgar YEKA bölgeleri belli oldu

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalelerine rüzgarda Saros, Gelibolu ve Kıyıköy, güneşte Hatay-Erzin, Niğde-Bor ve Şanlıurfa’da...

Yeni güneş ve rüzgar YEKA bölgeleri belli oldu

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalelerine rüzgarda Saros, Gelibolu ve Kıyıköy, güneşte Hatay-Erzin, Niğde-Bor ve Şanlıurfa’da belirlenen toplam altı alan ile devam edilecek. 

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM), rüzgar ve güneş enerjisine dayalı yeni YEKA lisans ihalelerinin hangi bölgeler için yapılacağını belirledi. Buna göre, üç adet rüzgar için üç adet de güneş için olmak üzere toplam altı adet Aday YEKA bölgesi belirlendi. 

YENİ RÜZGAR YEKA’LAR TRAKYA’DA 

YEGM’nin belirlediği aday rüzgar YEKA’lar Trakya bölgesinde yer alıyor. Bunlardan biri Edirne’nin Enez ve Keşan ilçe sınırları içindeki 476.8 kilometrekarelik Saros YEKA oldu. Bir diğeri Tekirdağ’ın Çanakkale’nin Gelibolu ve Tekirdağ’ın Şarköy ilçe sınırları içindeki 283.7 kilometrekarelik Gelibolu Aday YEKA olurken, Kırklareli’nin Vize ilçesindeki 337.8 kilometrekarelik alan Kıyıköy aday YEKA RES olarak açıklandı. 

GÜNEŞ YEKA’LAR HATAY, ŞANLIURFA VE NİĞDE'YE

Güneşe dayalı YEKA lisans ihaleleri için belirlenen aday sahalardan biri Hatay’ın Erzin ilçe sınırları içinde yer alıyor. Hatay-Erzin Aday YEKA GEs alanının büyüklüğü 75.67 kilometrekare. Toplam 25.53 kilometrekarelik Niğde-Bor Aday YEKA GES sahası ise Niğde’nin Bor ilçe sınırları içinde bulunuyor. Üçüncü aday YEKA GES bölgesi ise Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde oluşturuldu. Şanlıurfa Aday YEKA GES sahası ise 10.07 ve 13.03 kilometrekarelik birbirinden ayrı iki ayrı alandan oluşuyor ve toplam 23.1 kilometrekarelik büyüklüğe sahip. 

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından YEKA uygulamaların devam etmesini sağlamak adına yapılan ön değerlendirmeler neticesinde beirlenen Aday YEKA'lar için detay çalışmalara da başlandı. 

Enerji Günlüğü

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler