1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yeni nesil pompa yazar kasaya geçiş 30 Eylül’de

Yeni nesil pompa yazar kasaya geçiş 30 Eylül’de

Yeni nesil pompa ödeme kaydedici cihazlara geçiş süresi 30 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldı.

Yeni nesil pompa yazar kasaya geçiş 30 Eylül’de

Enerji Günlüğü - Daha önce 30 Haziran’a kadar değiştirilmesi istenen elektronik kayıt üniteli yeni nesil pompa ödeme kaydedici cihazlara geçiş süresi 30 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldı. 

Gelir İdaresi Başkanlığı, eski nesil pompa ödeme kaydedici cihazların yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlarla değiştirilmesine ilişkin süreyi 30 Eylül 2022 tarihine kadar uzattı. 

Akaryakıt istasyonlarında yeni nesil yazar kasalı pompalara geçişle ilgili; Yeni Nesil Akaryakıt Pompa Ödeme Kaydedici Cihazlara ilişkin 527 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 24 Mart 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Akaryakıt istasyonlarında gerçekleştirilen akaryakıt, LPG, doğalgaz, elektrik vb. ürünlerin satışlarında vergi kayıp ve kaçağını etkin bir şekilde engellemeyi amaçlayan Genel Tebliğ, Gelir İdaresi Başkanlığına yeni nesil yazar kasalara geçişle ilgili süreyi uzatma yetkisi veriyor. 

Yeni Tebliğ uyarınca, daha önce 30 Haziran 2022 olarak duyurulan, elektronik kayıt ünitesi (EKÜ) bulunmayan eski nesil (EN) pompa ödeme kaydedici cihazların (ÖKC) değiştirilmesi mecburiyeti 30 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

Yeni düzenlemeyle eski nesil EKÜ’süz ödeme kaydedici cihazlar ile EN EKÜ’lü ÖKC’lerin üçüncü kişilere satışı veya devri ile bunların üretimi, ithali ve mühürlemesi de 30 Eylül 2022 tarihine kadar yapılabilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler