1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yeni nükleer enerji tasarısı AB`yi fokurdatacak

Yeni nükleer enerji tasarısı AB`yi fokurdatacak

Enerji Günlüğü - Önümüzdeki haftalarda yayınlanacak AB'ninYeni Nükleer Enerji Yasa Tasarısı, halktan toplanan vergilerin yeni nükleer santrallerin...

Yeni nükleer enerji tasarısı AB`yi fokurdatacak

Enerji Günlüğü - Önümüzdeki haftalarda yayınlanacak AB'ninYeni Nükleer Enerji Yasa Tasarısı, halktan toplanan vergilerin yeni nükleer santrallerin inşasında kullanımını kolaylaştıracak. Bu durum bazı AB ülkelerini şimdiden karşı karşıya getirdi. 

Reuters'ın AB'ninYeni Nükleer Enerji Yasa Tasarısı'nı ele aldığı haberde, AB Komisyonu Dönem Başkanı'nın, "Bu yasa hala masada, ancak İngiltere gibi kendilerine özgü koruma isteyen bazı güçlü Avrupa Birliği ülkelerinin yasal bir zemine oturtulması baskısı altında” sözleri yer aldı.

Habere göre, yeni tasarı nükleer enerjiyi destekleyen İngiltere ve Çek Cumhuriyeti'ne karşılık anti nükleer görüşe sahip Almanya ve Avusturya gibi AB ülkelerini kutuplaşmaya itiyor.

2020'YE KADAR GEÇERLİ OLACAK

2014 - 2020 arasını kapsayacak AB Çevre ve Enerji Bildirgesi, Almanya'daki 22 eylül seçimlerinden sonra yayımlanacak. Ancak bu tasarının gelecek seneye kadar yasalaşması beklenmiyor.

Çevreci gruplar dahil nükleer güç karşıtları yasa tasarısı için; hükümetlerin atom enerjisini finanse etmesi, AB'nin yasal prosedürleri ihlal etmesi ve birlik politikasının eksen değiştirmesi anlamına geldiğini söylüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler