1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yeniköy Kemerköy Elektrik’ten Akbelen açıklaması

Yeniköy Kemerköy Elektrik’ten Akbelen açıklaması

Yeniköy Kemerköy Elektrik, Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri kömür havzasında yer alan Akbelen sahasının Mahkeme kararıyla kendilerine teslim edilmesinin askıya alınması sürecini yakından takip ettiğini açıkladı.

Yeniköy Kemerköy Elektrik’ten Akbelen açıklaması

Enerji Günlüğü - Yeniköy Kemerköy Elektrik, Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri kömür havzasında yer alan Akbelen sahasının Mahkeme kararıyla kendilerine teslim edilmesinin askıya alınması sürecini yakından takip ettiğini açıkladı.

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, santrallerin hammadde ihtiyacının bölgedeki kömür havzasından karşılandığını ve Akbelen’in de santralin kuruluşu itibariyle yapılan maden planları kapsamında, santrallerin kömür ihtiyacını karşılamak üzere kömür havzası olarak belirlenen bölgede yer aldığını kaydetti. Akbelen’in aynı zamanda Orman Genel Müdürlüğü’nün orman gençleştirme planlaması kapsamında yer alan bölgelerden biri olduğu kaydedilen açıklamada, “İzne konu orman alanının maden faaliyetlerine uygun şekilde şirketimize teslimi ise Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındadır. Ancak 11.08.2021 tarihinde TC. Muğla 1. İdare Mahkemesinde Orman Genel Müdürlüğü’ne karşı açılan davada verilen yürütmeyi durdurma kararı gereği ilgili saha teslim işlemlerinin askıya alınmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.  

Şirketimiz, santrallerin işletmesinin devir tarihinden itibaren ilgili yasa ve düzenlemeler tarafından talep edilen sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmek gayreti ile hareket etmektedir.  Bu süreci de aynı çerçevede yakından takip ettiğimizi kamuoyunun dikkate sunarız” denildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler