1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yenilenebilir enerji projeleri için yeni bilgisayar yazılımı

Yenilenebilir enerji projeleri için yeni bilgisayar yazılımı

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi santralleri, rüzgar santralleri, bataryalar, pompalı hidro ve geleneksel termal güç ünitelerinden oluşan sistemleri optimum,...

Yenilenebilir enerji projeleri için yeni bilgisayar yazılımı

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi santralleri, rüzgar santralleri, bataryalar, pompalı hidro ve geleneksel termal güç ünitelerinden oluşan sistemleri optimum, tek tek veya hibrit- ortak tasarlamaya ve simüle etmeye olanak tanıyan bilgisayar yazılımı geliştirildi.

Yenilenebilir enerji projeleri için kullanıcı dostu, hızlı ve verimli bir bilgisayar yazılımı tasarlandı. NOVO PRO adlı ‘Yenilenebilir Enerji Sistemlerinin Bilgisayar Tasarımı ve Simülasyonu’ farklı ışınlama ve rüzgar düzenleri gibi farklı performanslara sahip güneş ve rüzgar santrali projeleri tasarlanmasına ve simüle etmeye olanak sağlıyor. Yeni karmaşık enerji sistemlerini tasarlama ve optimize etme süreci, işletme çevrimleriyle iç içe geçmiş olduğundan, NOVO PRO'daki tasarım süreci, sistem performansını yıllık olarak saatlik bazda hesaplamaya dayanan simülasyon sürecine entegre edildi. Program, talep yükünü karşılamak için birleşik kaynakların nasıl çalıştırılacağına ilişkin bir dizi işletme senaryosu sunuyor.

FİNANSAL KARARLARDA YOL GÖSTERİYOR

NOVO PRO, Thermoflow’un PEACE modülünün öğelerini içerir ve temsil edilen tüm tesis türleri için sermaye maliyeti tahminleri sunuyor. Herhangi bir üretim kaynağının ve işletme senaryosunun birleşimi için, tüketilen yakıt ve herhangi bir termal birimin yaydığı CO2 de dahil olmak üzere yıllık performansını hızla hesaplıyor. Yıllık nakit akışı ve finansal proforma çıktıları üreterek, planlamacılar ve çok kaynak kullanan enerji sistemlerinin operatörleri tarafından bilinçli ve ekonomik son karar verilmesine yardımcı oluyor.

Yazılımın Eylül 2018'de piyasaya sürülen ilk versiyonu, daha küçük çaplı solar PV sahaları, rüzgar santralleri, bataryalar, pompalı hidro ve geleneksel termal güç ünitelerinden oluşan sistemleri optimum, tek tek veya hibrit- ortak tasarlanmasına ve simüle edilmesine olanak tanıyordu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler