1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yenilenebilir enerjide küresel yatırımın üçte biri Çin’den

Yenilenebilir enerjide küresel yatırımın üçte biri Çin’den

2021 yılında temiz enerji yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 27 yükseldi.

Yenilenebilir enerjide küresel yatırımın üçte biri Çin’den

Enerji Günlüğü - BloombergNEF tarafından açıklanan verilere göre, temiz enerjiye dönüşüm süreci çerçevesinde yapılan küresel yatırımlar, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 27 arttı. Çin, söz konusu yatırımların üçte birinden fazlasını gerçekleştirdi.

Çin Ulusal Radyosu’nun BloombergNEF verilerinden derlediği habere göre 2021 yılında temiz enerji yatırımları, 2020 yılına kıyasla yüzde 27 oranında bir artışla toplam 755 milyar dolara ulaştı.

Yapılan hesaplamalara göre 2050’ye doğru karbon nötr seviyeye ulaşabilmek için yatırımları 2025 yılına kadar üçe katlamak, daha sonraki yıllarda ise iki katına çıkarmak gerekiyor.

Başta rüzgar, güneş ve diğerleri olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına gelen yatırım miktarı yüzde 6,5 artarak 366 milyar doları buldu. Elektrik sektörü ise bir önceki yıla göre yüzde 77’lik bir artışla 273 milyar dolar oldu.
Bölgeler bazında ise Asya tüm yatırımların yarısını gerçekleştirdi. İlk sırada yer alan Çin ise enerji dönüşümüne toplam 266 milyar dolar yatırım yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler