1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yenilenebilir enerjiye teşvik 2020 sonuna kadar uzatıldı

Yenilenebilir enerjiye teşvik 2020 sonuna kadar uzatıldı

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEK) Destekleme Mekanizmasına tabi YEK Belgeli üretim lisansı sahipleri için verilen teşvikler aynı...

Yenilenebilir enerjiye teşvik 2020 sonuna kadar uzatıldı

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEK) Destekleme Mekanizmasına tabi YEK Belgeli üretim lisansı sahipleri için verilen teşvikler aynı oranlarda 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı.

Bakanlar Kurulu’nun 18/11/2013 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınınyazısı üzerine aldığı Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim faaliyeti gösteren tesisler için uygulanacak fiyat ve süreler ile yerli katkı ilavesine ilişkin Karar bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 1/1/2016 tarihinden 31/12/2020 tarihine kadar işletmeye girecek olan Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEK) Destekleme Mekanizmasına tabi YEK Belgeli üretim lisansı sahipleri için önceki fiyatlar, on yıl süreyle uygulanacak.

Ayrıca,1/1/2016 tarihinden 31/12/2020 tarihine kadar işletmeye girecek YEK Belgeli üretim tesislerinde kullanılan mekanik ve/veya elektro-mekanik aksamın yurt içinde imal edilmiş olması halinde, bu tesislerde üretilerek iletim veya dağıtım sistemine verilen elektrik enerjisi için önceki fiyatlara, üretim tesisinin işletmeye giriş tarihinden itibaren beş yıl süreyle aynı Kanuna ekli II sayılı Cetvelde belirtilen fiyatlar ilave edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler